«Når verden slukker lyset under Earth Hour, handler det om mer enn en time i mørket”.

Mange opplever Earth Hour som en ren symbolkampanje, men dypest sett handler den om å mobilisere mennesker verden rundt for en bærekraftig framtid. Det er blant andre Gro Harlem Brundtland og Nelson Mandela opptatt av.

- Når flere hundre millioner mennesker slukker lyset i en time for å markere sitt engasjement for å beskytte jordkloden, sender det et kraftig signal til våre politiske ledere, sa Brundtland i sin hilsen til Earth Hour i fjor.

- La oss stå sammen om å gjøre vår verden til en bærekraftig kilde for menneskehetens framtid på denne planeten, tvitret Nelson Mandela før han slukket lyset.

Alt påvirker jordkloden
Earth Hour i seg selv får altså ikke klimautslippene ned. Den jobben må gjøres alle de andre dagene i året, av oljedirektører og statsministre, vindmølleprodusenter og skogbrukere, syklister, fagforeningsfolk, lærere, elever, fløytespillere, journalister, kommunale planleggere og «vanlige folk».– Handlingene våre, energien vi bruker, varene vi kjøper og vannet vi drikker, har en påvirkning på planeten som vi lever på. Fra ekstreme forandringer i klimaet, oversvømmelser og tørke, til sultkatastrofer, tap av arter og avskoging, sier Arild Skedsmo, fagsjef i WWF-Norge.

- Fattige mennesker i land langt unna Norge føler allerede klimaendringenes brutalitet på kroppen.» (kilde WWF

Nord-Troms kommunene har gjennom kommunedelplan for energi og klima som mål at hele regionen skal delta i Earth Hour. Halti Næringshage har ansvar for å følge opp deler av planen, og oppfordrer herved alle kommuner, bedrifter og innbyggere i regionen om å slukke lyset lørdag 23. mars kl.20.30-21.30.

Med en mørk time lørdag kveld viser du ditt engasjement for miljøet! Dessuten er det flott at vi sammen med resten av verden har en time eller en kveld med stearinlys som eneste lyskilde. Så sett påminnelse på telefonen og slukk lyset :-)

For mer informasjon, kontakt: Trude Indrebø, Halti Næringshage. 77770589/91769578.