Lotteri- og stiftelsestilsynet skal fordele ca. en milliard kroner i momskompensasjon til frivillige lag og organisasjoner i 2013. Nytt av året er at minstegrensene og krava til bruk av revisor er redusert.

Mange som ikke søker
Erfaring frå tidligare år viser at det finns mange lag og organisasjonar som ikke søker om momskompensasjon.  Dette er ofte lokale eller regionale ledd under sentrale frivillige organisasjonar som for eksempel Norges Idrettsforbund (NIF), 4H Norge, Norges Musikkorpsforbund, Norges Røde Kors og Norges Jeger- og Fiskeforbund. Slike såkalla underledd skal sende inn søknad gjennom sentralleddet sitt.

Vi ønskjer å nå fleire
Det er også en del enkeltståande lag og organisasjoner som ikke søker, for eksempel organisasjonar som driv frivillig arbeid innanfor innvandrargrupper og andre lokale foreninger.

Les mer om regelverket for momskompensasjon til frivillige organisasjoner på nettsidene www.momskompensasjon.no. Her finn du også søknadsskjema. Dersom de lurer på noe, ta kontakt pr. e-post postmottak@lottstift.no eller telefon 57 82 80 00.

Minstegrenser
For enkeltståande søkere er det minstegrenser. Etter den forenkla modellen er minstegrensa 200 000 kroner i totale driftskostnader, mens minstegrensa etter dokumentert modell er 14 000 kroner i merverdikostnader som det kan søkast kompensasjon for.
Underledd treng ikke å ta hensyn til minstegrensene fordi de er med i søknaden fra sentralleddet.

Søknadsfristar
Frist for å søkje til Lotteri- og stiftelsestilsynet er 1. september 2013.

Sentralledd har egne frister for rapportering fra underleddene sine. Se den aktuelle organisasjonen sine nettsider, eller ta kontakt med sentralleddet for nærere informasjon.

Idrettsanlegg
Lotteri- og stiftelsestilsynet har også oppgaven med å fordele momskompensasjon til anlegg som får spelemiddelstilskudd. I 2013 skal det deles ut 63,8 millionar kroner i denne ordninga. Søknadsfristen for tildeling i år var 1. mai 2013, og neste frist for å søke om momskompensasjon for anlegg som får spelemiddelstilskot er 1. mai 2014.
Les mer om denne ordninga www.momskompensasjon.no  eller www.idrettsanlegg.no.


Med helsing
Lotteri- og stiftelsestilsynet
tlf: 57 82 80 00, postmottak@lottstift.no, www.lottstift.no