Nordreisa kommune informerer om asylmottak

Nordreisa kommune har hatt møte med representant fra UDI region Nord i dag. Fortsatt etablerer UDI akuttmottak i Nord-Norge. Det kommer inn i snitt 70 personer som skal søke politisk asyl over Storskogen hver dag.

Dette betyr at det akuttmottak åpnes hver dag og formalitetene er at det først og fremst er primærbehov som dekkes i akuttmottak, dvs mat og overnatting. Øvrige behov må tas etter hvert.

På Norlandia hotell er det etablert et akuttmottak. Nordreisa kommunes ansvar er akutt helsehjelp, akutt barnevern og oppfølging av gravide, samt tolketjenester til disse tre typene av forpliktelser.  Nordreisa kommune får vertskommunetilskudd til dette, ikke til øvrige tjenester.

Nordreisa kommune vil rose alle frivillige for all hjelp som lokalsamfunnet har bidratt med hittil. Bl.a. både med klær, hygieneartikler, morsmelkerstatning osv. Når det gjelder hygieneartikler, morsmelkerstatning, bleier osv. vil dette fra nå av bli skaffet fra hotellet og Hero og videre fakturert UDI.  Dagens situasjon er avhengig av velvillighet både fra kommuner, fra frivillige og lokalsamfunn for øvrig. Situasjonen er forventet vare over tid og både kommune, lokalsamfunn og frivillige må forberede seg på utholdenhet.

Om lokalsamfunnet og frivillig ønsker å dra inn på hotellet, ber Hero om at det gjøres avtaler på forhold. Ta kontakt med hotellsjefen D. Lineblom for å gjøre avtaler, tlf 982 22 555.