Nordreisa kommunes ærespris 2015 utdelt til Olav Fredriksen

Æresprisen tildeles annet hvert år for innsats innenfor kultur, idrett og annen frivillig innsats. Prisen skal foruten å være en inspirasjon til videre innsats, også være kommunens uttrykk for anerkjennelse og honnør for den innsats som er vist. Prisen ble opprettet i 2003 og dette er syvende gangen prisen deles ut.

Prisen består av en pengesum på kr 10 000 og et spesiallaget kunstverk av Johanne Marie Hansen-Krone.

Ærespriskomiteen er Nærings- og kulturutvalget.

Det kom inn flere gode og velbegrunnede forslag på kandidater til Æresprisen 2015. Komiteen vil understreke at det er foreslått kandidater som har lagt ned stor og langvarig frivillig innsats innafor mange områder i kommunen.

Komiteens beslutning er:

Æresprisen 2015 tildeles Olav Fredriksen som får prisen for sin langvarige og allsidige dugnadsinnsats og som hjembygda og nabobygder har hatt glede av. Her er ei liste over tiltak og aktiviteter som Olav har vært med på å starte og gjennomføre:

   starte idrettsklubber både i Rotsundelv og Bakkeby
   bygd lysløyper i de samme bygdene
   starte Sikkamarsjen, Bakkebyturneringa, Moanjoggen og lyslag for veilys
   bygd bru og gapahuk
   kjørt RIL-bussen med ungdom og voksne til svømming på Storslett

Han gjorde stor innsats i RF Sjøsprøyt i mange år, han har vært med i idrettsrådet, skytterlaget, grendeutvalget og ikke minst Rotsundelv samfunnshus der han fortsatt er primus motor. Og nå planlegger han miniatyrskytebane i kjelleren på samfunnshuset. Han arrangerer bingo og hjelper til på miljøkafeene. Olav har alltid vært en dugnadsmann og stiller opp hos alle som trenger hjelp, enten det er 4H, kapellforeninga, idrett eller andre ting. Og han har godt humør som smitter over på de han har rundt seg, lett å jobbe sammen med. Vi tror han har som motto: Ingen ting er umulig, vi får det nok til hvis vi vil.

Det er en stor glede å få overrekke Nordreisa kommunes Ærespris 2015 til Olav Fredriksen.