Moan skole har i mange år hatt et nært samarbeid med Nordreisa bibliotek og bokbussen, og i forbindelse med utviklinga av eget skolebibliotek har Nordreisa bibliotek vært en sentral samarbeidspartner.

Skolebibliotekets boksamling øker stadig, og det har spesielt blitt satset på lettlestbøker og lettlest-serier som passer til elevene i 3. og 4. klasse.

Skolebiblioteket har et moderne digitalt utlånssystem. Alle lærerne og elevene har fått opplæring i å bruke programvaren, og elevene kan selv låne og levere inn bøker. Elevene i 4.klasse kan søke om jobb som bibliotekassistenter. Dette er elever som er glade i å lese bøker, liker å holde orden og kan anbefale bøker for andre elever og klasser. Alle klassene har en fast time på skolebiblioteket sammen med skolebibliotekar, og lærerne kan når som helst ta med seg grupper av elever for å låne bøker.

Torsdag 18/9 får skolebiblioteket besøk av barnebokforfattere Anne O. Bjørkli. Hun har skrevet boken «Her Finkel», som er en humoristisk fortelling om Herr Finkel som ikke vil spise. Han blir tynnere og mer utsultet for hver dag. Kona til Herr Finkel ansetter en kokk for å lokke sin kjære til matfatene. Teksten er skrevet på rim, og har finurlige og morsomme tegninger av Anna Fiske. Denne gangen er forfatterbesøket er for elevene i 1. klasse.

Skolebiblioteket skal brukes som en ressurs i skolearbeidet, og skal sikre at elevene har bøker tilgjengelig. Skolebiblioteket skal gi leseglede og stimulere til økt leselyst.