Ole Bok

Bokbamsen Ole Bok
”Ole Bok” er et samarbeidsprosjekt mellom Nordreisa bibliotek, Nordreisa familiesenter og grunnskolen. Målsettingen for prosjektet er å skape leselyst og leseglede for barn i Nordreisa. Vi ønsker å motivere foreldre til å vise barna veien inn i bøkenes verden – uavhengig av egne leseferdigheter.

 
Hovedmålet bak prosjektet er:
  • Styrke barns selvfølelse
  • Bidra til god språkutvikling
  • Øke leselyst og leseferdigheter
  • Gjennom positive opplevelser og stimulering til bruk av bøker legge til rette for regelmessig oppfølging av alle barn fra 0-6 år.
 
Alle barn i Nordreisa får utdelt gavebøker fra biblioteket
Gave bok til nyfødte
Gavebok til 2-åringene
Gavebok til 4-åringene
To gavebøker til 6-åringene
Til sammen har alle barn ved skolestartmottatt 5 gavebøker.
 
Alle barn mottar gavekort og invitasjon til egne ”Ole Bok” arrangement på biblioteket hvor gavebøkene overrrekkes. På disse arrangementene leser og synger de ansatte på biblioteket/familiesenteret. Foreldrene blir kjent med biblioteket og tilbudene de har. I tillegg blir de kjent med andre barn og foreldre på samme alder.
 
Det å koble lek, bilder, barn og utvikling - med fokus på boka som møteplass - oppfattes som en god vei å gå for leseutvikling og leseglede. Det nyskapte navnet ”Ole Bok” gir assosiasjoner. Det peker ut mot bilde og bok som både ting, fortelling og tankeforankring. ”Ole Bok” er ”bok-kroppen” med bamsehodet på toppen, med armer og bein: ”Ole Bok” setter ting og tanker i bevegelse – og kanskje er det broren til ”Ole Brum”?
 
 
 
Ole bok med tekst
 

 

Web levert av CustomPublish AS