Nordreisa kommune ber likevel publikum benytte nettjenesten Fiksgatami.no for varsling av nye feil som oppstår. Innmeldte feil på denne tjenesten, benyttes til planlegging av framtidig utbedringsarbeid som utføres innen vedtatte rammer tillater.

Generelt for drift veilys blir tjenesten utført innenfor vedtatte økonomiske rammer. Vedtatt ramme 2015 innebærer at det ikke er tilstrekkelige midler for å holde alle veilys i kommunen i drift i år. Derfor prioriteres veilys langs skolevei, i områder rundt barnehager og rundt psykiatriske boliger. Lange mørke strekninger utbedres så langt økonomien tillater. Utbedring av mørke enkeltlys er ikke prioritert, og de vil stå mørke til økonomisk ramme er økt til et driftsnivå som gjør utbedring mulig. Dette gjør dessverre at det blir flere og flere enkeltlys som står mørke og sannsynligvis vil forbli mørk i flere år.

Nordreisa kommune har som kjent dårlig økonomi. Sektor Drift og Utvikling som har ansvar for bla veilys, har pålegg om å redusere driftsnivået i 2015 med vel 2,5 mill kr i forhold til driftsnivået i 2014. Denne reduksjonen i driftsnivået gir seg dessverre utslag i ytterligere reduksjon av allerede reduserte tjenester, også drift veilys