Saksliste - Innkalling til møter i valgstyret på valgdagen 14. september 2015

I forbindelse med mottatte forhåndsstemmer, foreløpig opptelling og endelig opptelling av disse, samt godkjenning av valgtingsstemmene stiller valgloven
krav som gjør det nødvendig for valgstyret å avholde to møter (= arbeidsøkter) på valgdagen mandag 14. september. Det ene før valglokalene stenger på valgdagen, det andre idet valglokalene stenger og opptellingen av valgtingsstemmer starter.

Valgstyret innkalles til følgende to møter på valgdagen:

Mandag 14. september 2015 kl. 12.00 i formannskapssalen.
 
Dette møtet er et krav gitt i valgloven, hvor valgstyret pålegges å begynne foreløpig opptelling av forhåndsstemmer senest 4 timer før valglokalene stenger på valgdagen.
Denne tellingen omfatter de forhåndsstemmer som er mottatt og krysset av i manntallet før valgdagen. Før den foreløpige tellingen er et antall av de mottatte forhåndsstemmegivningene lagt uåpnet til side i en egen urne for å telles sammen med de forhåndsstemmene som eventuelt kommer inn i løpet av valgdagen, og som dermed ikke er avkrysset i manntallet. Dette er for å sikre anonymiteten til de senest mottatte stemmene. Absolutt siste frist for at en forhåndsstemme skal kunne godkjennes er at den har kommet til valgstyret kl. 21.00 på valgdagen.
 
Etter den foreløpige opptellingen skal resultatet rapporteres til Statistisk Sentralbyrå (SSB). Kl. 20.00 stenger valglokalene, med unntak av Havnnes som stenger kl 18:00. Alle valglokaler i hele landet skal stenges senest kl.21.00 i h.h.t. valgloven § 9-3. Alle resultater er naturligvis hemmelige fram til valglokalene stenger.
 
Mandag 14. september 2015 kl. 21.00 på ordførers kontor.
Et eget tellekorps bestående av våre egne ansatte på rådhuset åpner urnene og gjør klar for skanning. Valgstyrets oppgave vil i grove trekk gå ut på å godkjenne og forkaste stemmer, og er hovedansvarlig for valgavviklingen i Nordreisa.