Denne høsten lanserer Miljøagentene en ny skolekampanje for tredjeklasse, som heter De Grønne Forskerspirene. Det er en spennende og lærerik konkurranse om energi, som vekker både forskerlysten og miljøengasjementet til elevene.

I konkurransen vil tredjeklassinger få muligheten til å prøve seg som ekte forskere ved å gjennomføre morsomme eksperimenter og oppgaver. Gjennom lek og moro vil elevene få kunnskap om hva energi er og hvordan det har seg at sola er kilden til nesten all energi.

Trykk her for å lese mer og melde klassen på din tredjeklasse

De Grønne Forskerspirene strekker seg fra 18. oktober-30. november, og reglene er enkle: alt man trenger å gjøre er å melde på klassen sin, løse eksperimentene og sende inn løsningene til Miljøagentene. Tredjeklassingene skal gjennomføre totalt tre eksperimenter, og dersom de utfører alle, er de med i konkurransen om 5000 kr til klassekassen! Hele tre vinnere skal kåres etter endt konkurranseperiode og vi håper det er mange gryende forskerspirer der ute.

Til hvert eksperiment er det utviklet et tilhørende undervisningsopplegg, som oppfyller kompetansemål innenfor både naturfag, samfunnsfag og matte. Undervisningsoppleggene er tilknyttet tre ulike temaer innenfor energi, som er:

• Hva er energi

• Solenergi

• Vindkraft

Alle klasser som deltar vil motta et nedlastbart diplom som bevis på gjennomført konkurranse. Konkurransen er både morsom å være med på, helt gratis og virker positivt inn på klassemiljøet. Aksjonsmateriell er utviklet i samarbeid med Forskerfabrikken og De Grønne Forskerspirene arrangeres i samarbeid med Fortum. Gå inn på Miljoagentene.no for mer informasjon.

Dersom du har spørsmål, send mail til forskerspirene@miljoagentene.no