Prisen tildeles enkeltperson (unntaksvis gruppe, sammenslutning eller forening) som har sin klare tilknytning til kommunen. Prisvinneren bør være bosatt i kommunen. Prisen består av kr 10.000 samt et spesiallaget kunstverk av Johanne Marie Hansen-Krone. Statutter er gjengitt nedenfor.

Kommunestyret skal oppnevne en komité som bestemmer hvem som skal få æresprisen nå i 2005. Den første prisen ble i 2003 tildelt Lidvart Jakobsen.

Vi oppfordrer med dette alle reisaværinger til å komme med forslag på kandidater til Æresprisen 2005! Frist for levering av forslag er onsdag 29. juni. Forslagene skal være begrunnet og sendes Nordreisa kommune, Servicekontoret, Postboks 174, 9156 Storslett, eller til postmottak@nordreisa.kommune.no.
 
Statutter:

1.      Nordreisa kommune kan hvert annet år tildele en ærespris. Prisen tildeles for innsats innafor kultur, idrett og annen frivillig innsats. Prisen skal foruten å være en inspirasjon til videre insats, også være kommunens uttrykk for anerkjennelse og honnør for den innsats som er vist.

2.      Æresprisen tildeles enkeltperson, unntaktsvis gruppe, sammenslutning eller forening, som har sin klare tilknytning til kommunen. Prisvinneren bør være bosatt i kommunen.

3.      Æresprisen består av en pengesum, for tiden kr 10.000, og et spesiallaget kunstverk av Johanne Marie Hansen-Krone.

4.      Enhver med nåværende eller tidligere tilknytning til kommunen kan komme med forslag til kandidat. Forslag skal være begrunnet og må leveres kommunen innen fastsatt frist.

5.      Ærespriskomitéen består av fem personer oppnevnt av Kommunestyret. Kulturkonsulenten er sekretær for komiéen. Komitéens beslutning er endelig og behandlingen er konfidensiell.

6.      Prisen deles ut i forbindelse med det siste kommunestyremøtet om våren eller i forbindelse med et arrangement.