Kommunen har satt av 2.5 millioner kroner i 2007 og 3 millioner i 2008 til utbygging av bredbånd (fiber til tV, telefoni og internett) i Nordreisa. Dette er penger som går til finansiering av utbygging i områder der det ikke vil være aktuelt for kommersiell utbygging. Dette gjelder områder i Rotsund, Bakkeby, Hamneidet, Havnnes,Tømmernes, Reisadalen, Storvik, Straumfjord og deler av Oksfjord.

Kommunen har fått avslag på sin søknad om HøyKom midler til utbygging i spredtbygde strøk. Dette har vi anket, sier ordføreren. Karlsen håper på midler fra HøyKom i år. 

Nord-Troms Kraftlag har i egen regi bygget ut sentrumsområdene Sørkjosen og Storslett. Kraftlaget vil stå for utbyggingen i tettstedet Rotsund/Rotsundelv (fra Rotsund gård og sørover). Det arrangeres et folkemøte på Rotsundelv samfunnshus i morgen tirsdag 17. februar, kl 1900 om utbyggingen.   

Kommunens utbygging vil i første omgang gjelde områdene rundt Storslett, et stykke opp Reisadalen og i Oksfjord. Resterende områder må belage seg på å vente på den elektroniske motorvei. 

Mer informasjon om bredbånd finner du på disse to linkene:

http://www.hoyvis.no/

http://www.bredbandsfylket.no/