For laks er dette er en nedgang på hele seks tonn i forhold til i fjor, og en må tilbake til omkrig midten av 90-tallet for å finne såpass lave laksefangster. For sjøørret er det derimot en økning på nesten to tonn, mens det for sjørøye er en svak nedgang (0,4 tonn). I antall ble det i elvene i Troms i år fanget ca. 3300 laks, ca. 12700 sjøørret og ca. 7300 sjørøye. Tallene baserer seg på fangstoppgaver Fylkesmannen har mottatt fra de som forvalter fiskeretten.

Vel halvparten av laksen ble fanget i Målselva, hvor det ble det tatt 5,5 tonn laks. Dette er nesten ei halvering i forhold til fjoråret. I Reisaelva, hvor det er tilbakesettingsplikt for laks over 5 kg/80 cm, ble det tatt ut 1,1 tonn laks. Dette er et halvt tonn mindre enn året før. I tillegg ble det i Reisaelva rapportert fangst av 47 laks (0,4 tonn) som ble tilbakesatt. På tredjeplass i laksefangst lå Laukhelle-Lakselva og Kvænangselva (begge med ca. 0,5 tonn). I Kvænangselva økte fangsten i forhold til i fjor.  I de fleste andre vassdragene var det tilbakegang i laksefangsten.

 

De klart beste sjøørretvassdragene var Målselva (1,9 tonn), Laukhelle-Lakselva (1,7 tonn) og Salangselva (1,5 tonn). For alle disse elvene økte fangsten i forhold til fjoråret. Økningen var 0,7 tonn i Målselva, 0,4 tonn i Lakselva og 0,1 tonn i Salangselva. I Reisaelva var det også et godt sjøørretfiske (0,9 tonn), og fangsten var omtrent som i fjor.   

Les mer på fylkesmannens hjemmeside.