Fugleinfluensa er en sykdom hos fugl
Sykdommen er farligst for høner og kalkuner, men det er vanlig at også ender, gjess og svaner kan smittes og bli syke. Småfugl (spurvefugl) blir sjelden smittet. Tegn på at fuglene er syke kan være at de er slappe, at øynene renner eller at fuglen har problemer med å puste.
 
Mennesker har i veldig sjeldne tilfeller blitt smittet av fugleinfluensa 
Fugleinfluensa er en dyresykdom som svært sjelden smitter mennesker. Erfaringen fra blant annet Asia og Tyrkia er at smitte skjer ved nær kontakt med syke eller døde fugler. Det er bare personer som har tett kontakt med smittede fugler eller deres avføring og andre kroppsvæsker som er utsatt for smitte.  Det er ikke påvist at ville fugler noen gang har smittet mennesker.
 
Selv om mennesker veldig sjelden blir smittet av fuglene, er det likevel viktig at man unngår kontakt med døde og syke fugler og fugleskitt
- Om man finner syke eller døde fugler skal man IKKE ta på dem. Ikke flytt på eller begrav døde fugler.
- Man bør ikke oppholde seg på steder der det kan være mye fugleskitt.
- Barn bør oppfordres til å varsle foreldre eller andre voksne om de ser død eller syk fugl. Ring Mattilsynet på telefon 06040. Mattilsynet vil hente fuglen og sende den til laboratoriet for å sjekke om den er smittet, dersom det er av arter som har høy risiko for å bli smittet, eller dersom det er mange døde fulger i området..
 
Det er ikke nødvendig å slutte å fôre fuglene. Det er ikke farlig å gi småfuglene mat på fuglebrett eller å kaste mat til ender og duer i parken
 
Når man gir ville fugler mat, må man huske på:
1. Kast maten til fuglene. Ikke gi fugl mat fra hånden
2. Ikke ta på fuglene.
3. Ikke ta på fugleskitt og ikke sitt der det er mye fugleskitt.
4. Vask alltid hendene med såpe og vann etter at man har vært et sted hvor det er mange fugler.

I samarbeid med veterinærmyndigheter og helsemyndigheter har Kunnskapsdepartementet nå sendt ut informasjon om fugleinfluensa til alle skoler og barnehager i Norge.
denne siden finner du mer info og ofte stilte spørsmål.
Mattilsynet og Mat og landbruksdepartementet legger også ut fortløpende informasjon.