Alle kursene, med unntak av matlagingskurset, er dagskurs og blir gjennomført fra mandag 4.oktober til fredag 8.oktober. Les informasjon om kursene og aktivitetene lenger ned.

Digital påmelding på kommunens hjemmeside. Trykk på lenken: Aktivitetsdager

Frist for å melde seg på er torsdag 30.september.

Om det blir flere påmeldte enn det er ledige plasser vil det bli loddtrekning om plassene. Dersom du likevel ikke har muligheten til å delta på kurset som du er påmeldt til, er det viktig at du gir oss beskjed slik at de som står på ventelisten kan få plassen.

Leirdueskyting for 8. - 10. trinn - mandag 4.oktober

Maks antall deltakere: 15

Sted: Oppmøte ved Halti hvor det er organisert med skyss tur/retur til og fra skytebanen i Kjellerskogen

Klokkeslett: 10.00 – 14.00

Kontaktperson: Siw Enoksen Hansen Si-e-han@live.no    Telefon: 97 60 46 90

Arrangør: Nordreisa jeger og fisk

Nordreisa jeger og fisk holder kurs i leirdueskyting for ungdom på Skytebanen i Kjellerskogen. Deltakerne får låne utstyr og får opplæring av godkjente instruktører. Nordreisa jeger og fisk ordner med lunsj til deltakerne.

Kreativt verksted og kinovisning for 5.-7.trinn - 5.oktober

Maks antall deltakere: 15

Sted: Oppmøte på Halti med biblioteket.

Når: Tirsdag 5.oktober

Klokkeslett: 10.00 – 14.00

Kontaktperson: Margrethe Haslund, epost: Margrethe.Haslund@nordreisa.kommune.no, telefon: 77 58 82 52 og Agnete Braaten, epost: agnete.braaten@nordreisa.kommune.no, telefon: 41 70 61 11

Arrangør: Nordreisa biblioteket og Nordreisa kino

Nordreisa bibliotek og Nordreisa kino holder kreativt verksted og kinovisning for deltakere fra 5. -7. trinn. Det blir kreativt gjenbruksverksted med gamle bøker som utgangspunkt og redesign. Vi skal dekorere og lage esker/etuier, notatbøker med bokomslag av gamle (ekte) bøker, drive med papirbretting av papir fra gamle bøker også lage bokmerker og kort. På kinoen vises filmen Clue: Maltesergåten. Filmen har aldersgrense 9 år. Alle får servert lunsj med mat og drikke. I tillegg får deltakerne en liten popcornmeny på kinovisningen. 

Husbygging i fortid og framtid for 5.-7. trinn - onsdag 6.oktober

Maks antall deltakere: 15

Sted: Oppmøte på Halti

Når: Onsdag 6.oktober

Klokkeslett: 10.00 – 14.00

Kontaktperson: Tove Raappana Reibo, epost: trr@kvenkultur.no, telefon 91 34 09 20

Arrangør: Halti kvenkultursenter og Nord-Troms museum

Halti kvenkultursenter og Nord-Troms museum tilbyr 4-timers opplegg for 5.-7. trinn med tittelen «Husbygging i fortid og framtid». Deltakerne vil få se gamle hus og lafte selv og de vil få designe moderne hus gjennom ulike aktiviteter. Kurset er på Halti og all aktivitet er tenkt innendørs. Hvis det er fint vær kan det hende at noen aktiviteter blir flyttet utendørs. Alle deltakerne får servert lunsj med mat og drikke. 

Matlagingskurs for 3. - 5. trinn - torsdag 7.oktober og fredag 8.oktober

Maks antall deltakere: 15

Sted: Storslett skole, skolekjøkkenet

Når: Torsdag 7.oktober og fredag 8. oktober

Klokkeslett: 10.00 – 14.00

Kontaktperson: Birgitte Lundvoll og  oppvekst på rådhuset, epost: edel.gulbrandsen@nordreisa.kommune.no, telefon 77 58 80 19

Arrangør: Nordreisa kommune

Vi har fått en av sommerskolelærerne våre til å holde et to-dagers matlagingskurs for elever i høstferien. Birgitte skal sammen med Nadia, lage ulike matretter sammen med deltakerne som kommer fra 3.-5.trinn. 

Dagstur til Manndalen i Jan Baalsruds fotspor for 7. og 8. trinn - torsdag 7.oktober

Maks antall deltakere: 45

Klokkeslett: 09.00 til ca 19.00. Dette er en dagstur som er beregnet å ta ca 9 -10 timer

Kontaktperson: Vegard Pedersen (ungdomskontakten) og oppvekst på rådhuset, epost: edel.gulbrandsen@nordreisa.kommune.no, telefon 77 58 80 19

Arrangør: Nordreisa kommune

Dette er guidet utflukt som Visit Lyngenfjord organiserer. De har det siste året jobbet mye med historien om Jan Baalsrud og hans flukt gjennom Nord-Troms, under andre verdenskrig.

Utflukten inkluderer vandretur til Baalsrudhula i Manndalen, Sandeng kirkegård i Manndalen der Jan Baalsrud ligger begravet og Hotell Savoy som ligger langs E6 i retning Skibotn. Hotell Savoy er et av skjulestedene til Jan Baalsrud, og han lå der fra 12. – 25. april i 1943. Turen til baalsrudhulen beskrives som relativ enkel og passer for de fleste. Deltakerne må være kledd for tur. På turen til Baalsrudhula vil det bli stopp ved bålplass på returen for å ta lunsjpause. Reiselederne har med grillpølser, tilbehør og drikke som blir fordelt i sekkene til deltakerne før dere starter turen. Det er leid inn buss til utflukten. Deltakerne må møte opp med buss-sentralen. Avgang klokken 09.00. 

Fotokurs for 8.-10. trinn - torsdag 7.oktober

Maks antall deltakere: 15

Sted: Halti nasjonalparksenter

Når: Torsdag 7.oktober

Klokkeslett: 10.00 – 14.00

Kontaktperson: Nina Storm, epost: nina.storm@reisanasjonalpark.no, telefon: 92 62 69 55

Arrangør: Reisa nasjonalpark

Reisa nasjonalpark har leid inn en profesjonell fotograf for å holde fotokurs for ungdom fra 8.-10. trinn. Temaet for kurset er Natur og friluftsliv. Se egen informasjon her: Fotokurs for ungdom. Deltakerne vil få innføring i ulike fototeknikker og vil få muligheten til å prøve ut teknikkene ved praktisk arbeid og oppgaver. Deltakerne kan bruke egne mobiltelefoner eller andre fotoapparat. Reisa nasjonalpark har også to digitale fotoapparater som kan brukes. Anbefaler at deltakerne har med powerbank eller ladekabel for sikkerhetsskyld. Alle deltakerne får servert lunsj med mat og drikke.