Takk!!!

Kongens fortjenestemedalje i sølv ble overrakt meg av ordføreren på hotellet i Sørkjosen etter siste kommunestyremøte i 2009. For meg var dette et stort øyeblikk, og man føler både takknemlighet og ydmykhet over det som er blitt meg til del.

Med bakgrunn i tildelingen vet jeg at mange har bidratt og støttet opp om tildelingen, og takken går til dere alle.

Jeg føler at mange har del i denne medaljen. Dette er ikke et enkeltmannsverk. Ved Helsesentret Sonjatun har det alltid vært et tverrfaglig team som har hatt ansvar for å bygge opp gode tilbud for afasirammede. Samholdet og fellesskapet har vært drivkraften. Dette gjelder såvel nåværende som tidligere medarbeidere. Takk til derer alle for en beundringsverdig innsats!

På nyåret mottok jeg invitasjon fra slottet for å møte kongen og takke for medaljen. Den store dagen var 18.mars, og det var avsatt 2 1/2 time til dette spennende møtet. Kongens adjutanter og andre ansatte ved slottet tok vel i mot oss, og etter en kort orientering om hva som skulle skje, fikk vi en strålende omvisning gjennom slottets små og store saler,- imponerende å få se slottet fra innsiden! Deretter var det å stille opp alfabetisk, og med Alstad som etternavn, ble jeg satt helt i front for prosesjonen som gikk inn i storsalen for å hilse på kong Harald. Vi var over 30 med medaljen på jakkeslaget som fikk handhilse og veksle noen ord med kongen. Deretter var det mat og drikke, canapeer og champagne, så mye vi orket å innta,- en smakfull opplevelse som varte i over 2 timer. Vi var da inndelt i smågrupper, og kongen vandret fra gruppe til gruppe og hadde samtale med hver enkelt av oss. Humøret var på topp, og latteren satt løst. Jeg fikk anledning til å si litt om såvel Sonjatun, Nordreisa kommune og hva jeg hadde jobbet med. Kongen var godt orientert, og sa at det var en plikt å være orientert når dronningens navn hadde en slik plass innen kommunen. I spøkfulle ordelag uttrykte han at afasi kan ramme alle, og da er det godt å kjenne en logoped som kan kontaktes. Besøket på slottet ble avsluttet over en halv time etter oppsatt program, og med mange nye inntrykk og opplevelser, takket vi for oss.

38 arbeidsår i Nordreisa er for meg avsluttet, og jeg er kommunen evig takknemlig for de muligheter som er blitt meg til del for å gjennomføre de ideer som jeg har levd og trodd på. Takk til dere alle, og sjøl om den aktive arbeidsdag er over, har jeg fortsatt mye ugjort. Nye prosjekt og arbeidsoppgaver ligger på vent, og jeg håper fortsatt å kunne være en god talsmann for Nordreisa og det distrikt jeg har levd og hatt mitt virke innen.

 Hilsen Kjell Alstad

Kong Harald og Kjell cropped   cropped