Salg av melkekvote
Fristen for innmelding for salg av melkekvote er 1. august 2004. Innmelding skal sendes til SLF på eget skjema. Det er skjema for kumelk og for geitmelk.
 
Vedlagt innmeldingsskjemaet skal det følge kopi av eiendommens grunnbok, samt samtykke fra eiendommens eventuelle panthavere. Ved salg av kumelkkvote kan 30% av kvoten selges privat til andre melkeprodusenter i samme fylke. Privatsalget skal være avtalt før 1. august 2004, og informasjon om hvem som eventuelt har kjøpt og hvor mye må følge innmeldingsskjemaet. Resterende 70% av kumelkkvoten selges til staten. Ved salg av geitmelkkvote selges hele kvoten til staten. Ved salg av kvote må det fra landbrukseiendommen ha vært sammenhengende leveranse de siste 24 månedene før opphør av melkeproduksjonen. Opphør kan likevel ikke ha skjedd før 1. august året før innmelding av salget.
 
Kjøp av melkekvote
Innmeldingsfristen ved kjøp av kvote fra staten er 1. oktober 2004. Opplysninger om omfordelingsmengden i hvert fylke vil være tilgjengelig på www.slf.dep.no ca 1. september 2004. Vi gjør oppmerksom på at innmelding av kvotekjøp enkelt og effektivt kan gjøres via Internett.
 
Endringer som gjøres gjeldende fra 1. januar 2005
Andelen som kan selges privat økes fra 30% til 60% og gjøres gjeldende fra omsetningsrunden 2005. Det vil da være mulig å selge 60% privat, men hele kvoten kan selges til staten.