Fylkesmannen har befart fyllplassen for å få et overblikk over situasjonen, og diskutert med bedriftsledelsen i Avfallsservice hva som kan gjøres for å få bukt med luktproblemene.

Selskapet har i den senere tid foretatt en del gravearbeid på fyllingsoverflaten, blant annet gjennom forlengelse av de vertikale gassbrønnene som er anlagt nettopp for å samle opp deponigassen og lede den til anlegget som produserer strøm og varmtvann. Selv om det på befaringstidspunktet var en del vind som blåste i retning mot Snemyr, var det likevel mulig å kjenne større luktkonsentrasjoner omkring de vertikale rørene for gassuttaket.

 

Fylkesmannen har derfor bedt selskapet straks om å sette i gang nødvendige tiltak for å redusere utslippene, noe Avfallservice også har besluttet å gjøre.

Fylkesmannen oppfordrer befolkningen rundt fyllplassen om å gi beskjed til Fylkesmannens miljøvernavdeling dersom det igjen oppstår hendelser med sjenerende luktutslipp. De har lagt et løp for å følge denne saken videre, og med tilbakemeldinger fra beboerne i området vil de kunne følge opp saken på en mer effektiv måte.