En bærekraftig destinasjon

Nordreisa kommune – En bærekraftig destinasjon

Nordreisa kommune er en del av Lyngenfjordregionen. I 2017 fikk regionen tildelt «Merket for bærekraftig reisemål» av Innovasjon Norge. Dette betyr at det finnes bærekraftige og miljøvennlige muligheter for deg som er på besøk i Nordreisa og Lyngenfjordregionen. Regionen arbeider strategisk for å utvikle seg som bærekraftig reisemål. Dette er en kontinuerlig prosess, hvor vi alltid vil se etter muligheter for å bli bedre!

Merkeordningen bygger på internasjonale standarder for hvordan et reisemål sikrer en bærekraftig balanse mellom reiselivet, lokalsamfunn, naturen og miljøet. Bærekraft innenfor reiselivet betyr at man tar vare på behovene til mennesker som lever i dag uten å ødelegge fremtidige generasjoners muligheter for å dekke sine behov. Bærekraft er viktig for reiselivet i Lyngenfjorden som region og for Nordreisa kommune.

Dette betyr at det er viktig for å oss å tilby deg bærekraftige opplevelser som er forankret i vår kultur, natur og historie. Samtidig ønsker Nordreisa å begrense den negative effekten turisme kan ha på naturen og omgivelsene. Nordreisa kommune arbeider aktivt med å sikre framtiden ved å ta hensyn til natur og miljø. Vår målsetting er å tilrettelegge for at gjestene som kommer til oss skal kunne ta gode valg og oppleve Lyngenfjord-regionen og Nordreisa med god samvittighet.

I Nordreisa kan du blant annet gjøre spennende og morsomme aktiviteter som vandring på stier i Reisa nasjonalpark, elvebåtkjøring eller padling i Reisaelva, laksefiske i en av Norges beste lakseelver, og en av de som fremdeles byr på storlaksen, hundekjøring eller snøskutersafari, toppturkjøring fra flotte fjelltopper og ned i fjæra, gå på ski på oppkjørte skiløyper rundt om i kommunen, i tilknytning til Saga skianlegg og i nasjonalparken, samt sykling på utfordrende stier eller langs landeveien gjennom kommunens ulike områder. Andre stikkord er den vakre Reisadalen, med sine mange storartede fosser langs fjellsidene. I nasjonalparklandsbyen Storslett er det lagt opp et godt stinett for enkle turer i nærmiljøet og i tilrettelagte naturområder flere steder i kommunen (se skilting). På fjorden tilbys sjøbaserte opplevelser fra RIB’er eller mer tradisjonelle båttyper, samt organiserte fisketurer til noen av områdets beste fiskeplasser. Ønsker du å besøke en av de samiske boplassene i området, kan du oppleve livet og aktivitetene som foregår her, alt avhengig av årstiden du kommer på besøk.

Den unike kulturen som finnes ved Lyngenfjord og i Nordreisa kalles ofte «Tre stammers møte» som betyr møtet mellom det norsk, samisk og kvensk historie og tradisjoner. Vi anbefaler også å besøke noen av våre historiske steder i Nord-Troms Museums regi som utstillingen på Halti-bygget, som også huser turistinformasjonen og Halti nasjonalparksenter, eller museumsanlegget Tørfoss kvengård som ligger i Reisadalen. I Nordreisa kan dere dessuten delta på arrangementer som setter fokus på kvensk eller sjøsamisk kunst og kultur. Sjekk med turistinformasjonen på Halti for tid og sted for aktuelle tilstelninger.

Du kan også nyte lokal og kortreist mat ved Lyngenfjorden. Regionen vår er kjent for gode, lokale råvarer og flere produsenter lager produkter av fisk, kjøtt, bakverk, bær og ost man kan kjøpe med seg. Blant annet serverer Bios Café og På Taket Kafé utsøkte matretter. I kåringen av Norges beste matsteder langs veien, har disse to spisestedene ligget helt i toppskiktet i flere år. Her er det mye å glede seg til. På Bærkokeriet kan du dessuten smake på og kjøpe med deg spennende ingredienser til din egen matlaging hjemme.

Det finnes alternativer om du ønsker å reise miljøvennlig i Lyngenfjorden, og Nordreisa kommune oppfordrer deg til å benytte deg av miljøvennlige reise-og transportmåter når du besøker oss. Sjekk ut Tromskortet for aktuelle reisealternativer. Her er linken du kan bruke: www.tromskortet.no.

Du er velkommen til oss!

logoer_320x87.jpg

Web levert av CustomPublish AS