Pengene er bevilget fra Troms fylkeskommune (500 000), Husbanken (200 000) og Statens vegvesen (100 000). Nordreisa kommune har også bidratt med noe midler til prosjektet, men i hovedsak er det ekstern finansiering på prosjektet.
 

Midlene vi har søkt om skal brukes som oppfølging av det arbeidet vi allerede har gjort i stedsutviklingsprosessen. Til nå har vi fokusert mest på hvilke forhold vi skal ta fatt i konkret, og hvilke kvaliteter som bør bevares. Etter prosessen fase 1 ble det utarbeidet et handlingsprogram for hvilke områder vi skal ta fatt på videre. Disse er Havneområdet i Sørkjosen, Området mellom broene i Reisaelva - Elveparken og Storslett sentrum.

 

I prosjektet videre skal vi jobbe med forberedelser for en bedre utforming av stedet. Konkret skal prosessen stedsutvikling fase 2 jobbe med:

 

Fysisk planlegging for utforming av de offentlige områdene ved Sørkjosen havn (sannsynligvis helt bort til flyplasskrysset), Elvepark dvs fra gammelbrua til høyde med prix og Storslett sentrum fra brua til om lag Bohus langs E6 og fra trekanten til innkjøring Sonjatun langs Dalaveien. Planene skal lages ut fra de råd og ønsker som er gitt i prosessen fase 1, samt i tett samarbeid med næringsliv, grunneiere og andre mer eller mindre berørte parter. Vi satser på god dialog og samarbeid mellom lokale parter.

 

De midlene prosjektet har fått tilført utenfra skal bla. brukes til å leie inn faglig bistand. Kommunen sin rolle i dette (prosjektkoordinator) er å koordinere innsatsen og samarbeidet mellom lokale parter (grunneiere, næringsdrivende, andre), offentlige fagetater og konsulenten.

 

Prosjektet ble startet ved årsskiftet. Vi jobber nå med organisering av prosessen og et konkret anbudsgrunnlag for konsulenter. Vi regner med å starte det konkrete planarbeidet i begynnelsen av april. Innen den tid tar vi sikte på å få kontakt med de partene lokalt som kan tenkes å bli direkte berørt av arbeidet, og som vi må ha med på laget i jobben videre.

 

Fase 2 av stedsutviklingsarbeidet er et meget viktig og stort steg i retning av å få gjennomført fysiske tiltak. Hvis alt går etter planen kan vi komme i gang med praktisk gjennomføring sommeren 2006.

 

Spørsmål kan rettes til kontakperson: Rune Benonisen, mob 90660709. Kontortid mandag og tirsdag fra 8 - 16, tlf 7777 0768.