Gitt med hjemmel i Opplæringsloven.

Forskrifter er vedtatt i kommunestyret den 20. desember 2007. Forskriftene trer i kraft den 1. august 2008.

§ 1 Inntaksområde

§ 1.1 Inntaksområdet for skolene defineres gjennom inndelinger i skolekretser vedtatt i levekårsutvalget. Disse kretsgrensene er å betrakte som veiledende og må sees i sammenheng med §§ 2, 3 og 4

Skolekrets: Grunnkretser:
Moan skole Kildalen / Krakenes/ Sørkjosen / Storvik, hele Reisadalen
Storslett skole Reisadalen til Svartfoss, Krakenes / Kildalen, Stornes / Storvik, Sørkjosen / Rotsund
Oksfjord skole Storeng / Oksfjorddalen, retning Storslett til et stykke sør for Straumfjordnes skole
Rotsundelv barne- og ungdomsskole Spåkenes / Rotsund/Uløya / Bakkeby / Hamneidet

§2 Valg av skole/skolebytte - tildeling av plass

§ 2.1 Søknad om skoleplass i annet inntaksområde
Den enkelte elev/foresatte kan søke om opptak ved annen skole enn det § 1 angir, jfr. opplæringsloven § 8-1, annet ledd

Søknad om skoleplass i annet inntaksområde rettes til skolen man har tilhørighet ved jfr. § 1. Søknaden blir å behandle etter reglene om enkeltvedtak.

§2.2 Tildeling av plass
Inntaksområdene kommer til anvendelse ved tildeling av skoleplass der det ikke foreligger søknad om annet skolevalg – jfr. § 2.1

Barn med eldre søsken på skole tilhørende annet inntaksområde tildeles automatisk plass ved samme skole, med mindre elev/foresatte har søkt om annet valg av skole.

Elever som søker om plass ved skole i annet inntaksområde enn sitt eget, tildeles som hovedregel plass dersom skolen har ledig kapasitet og med følgende prioritet:

  • søsken ved samme skole
  • særskilte hensyn av sosial karakter
  • geografisk nærhet

Dersom den enkelte elev / foresatte søker om skoleplass i en annen skolekrets enn de tilhører og der det ikke er mulig å følge ordinær skoleskyss, vil ikke eleven blir tildelt plass. Unntak kan gjøres dersom foresatte besørger skyssen selv.


§ 3 Flytting av elever

Retten til å gå på den skolen som ligger nærmest bostedet, er ikke absolutt. Ved svingninger i elevtallet gis kommunen anledning til å endre opptaksområdet slik at plass i eksisterende skoleanlegg utnyttes.

Dersom det viser seg at kapasiteten ved den enkelte skole overstiges, kan kommunen overføre elever eller grupper av elever til en nærliggende skolekrets.


§ 4 Unntak på bakgrunn av sakkyndig vurdering

På bakgrunn av sakkyndig vurdering fra pedagogisk-psykologisk tjeneste kan det gjøres unntak fra § 1. Det vises til Merknader fra Ot prp nr. 46 (1997-98) til opplæringsloven § 8-1.


§ 5 Informasjonplikt overfor elever/foresatte

Forskriften skal gjøres kjent for elever/foresatte som berøres av forskriften i rimelig tid før tildeling av skoleplass.


§ 6 Forskriftens gyldighet

Forskriften gjelder alle elever og har virkning fra og med skoleåret 2008/2009.