Tinglysing for kommunene Balsfjord, Karlsøy, Kvænangen, Kåfjord, Lyngen, Nordreisa, Skjervøy, Storfjord og Tromsø vil fra denne dato skje ved Statens kartverks hovedkontor i Hønefoss. Overføringen omfatter også Svalbard.

Torsdag 24. mai vil være siste dag Nord-Troms tingrett formelt har tinglysingsmyndighet. Fredag 25. mai vil tinglysingsmyndigheten ligge hos Statens kartverk.

Dokumenter som kommer inn til Nord-Troms tingrett fredag 25. mai, oversendes til Statens kartverk og registreres i Grunnboken tirsdag 29. mai av Statens kartverk. Dokumentene vil imidlertid få prioritet fra fredag 25. mai. Dokumenter som kommer til Nord-Troms tingrett fra og med tirsdag 29. mai, vil bli returnert til innsender.

Etterskuddsbetaling ved Statens kartverk
Tinglysing av rettigheter i fast eiendom ved Statens kartverk faktureres i etterkant. Statens kartverk fast¬setter gebyrer og avgifter og sender faktura til den som har begjært tinglysingen.

På alle dokumenter som skal tinglyses skal det påføres innsenders organisasjonsnummer eller fødselsnummer i egne rubrikker eller øverst til venstre i de standardiserte skjemaene. I de tilfeller innsenderen er en underenhet av en organisasjon, for eksempel en bankfilial eller en eiendomsmeglerfilial, skal denne underenhetens organisasjonsnummer brukes, i tillegg til navn og adresse. Dette vil sikre at dokumentene raskt returneres til riktig adresse og ikke må omveien om hovedkontoret. Faktura vil også bli sendt til samme adresse. For nærmere informasjon: www.tinglysing.no.

NB! Tinglysing ved Nord-Troms tingrett fram til og med 24. mai skal fortsatt forskuddsbetales.

Tinglys i god tid før overføringen
For å unngå problemer i forbindelse med overføringen, anbefales det at forestående tinglysing skjer i god tid før overføringen eller å vente til overføringen er gjennomført.

Kontaktinformasjon Tinglysingen (fra overføringsdato):
Statens kartverk, Kartverksveien 21, Hønefoss
Postadresse: Statens kartverk, Tinglysingen, 3507 Hønefoss
Ekspedisjonstid: 09–14
Telefon: 32 11 88 00 (08–14)
Telefaks: 32 11 88 01
E-post: tinglysing@statkart.no  
Hjemmeside: www.tinglysing.no