Deltakelse fra samfunnet er en viktig del av stedsutviklingsprosjektet. Det møtte opp 25 personer fra Sørkjosenområdet da kommunen arrangerte et folkemøte om utvikling av stedet, i oktober. Folk mener at planen er bra og på møtet fikk de komme med sine innspill til planen. I tillegg til folk fra området var ordfører og leder for kommunens utviklingsavdeling Dag Funderud og planleggere fra Statens Vegvesen til stede.  

I dag er Sørkjosen preget av bilen, fotgjengere har liten prioritet. Målet med utvikling av området er å bedre trafikksikkerheten men også å løfte fram stedets identitet som er forholdet til fjæra og sjøen.

Kommunen har gitt Statens Vegvesen i oppdrag å lage reguleringsplan for området nede i Sørkjosen. Planen legges ut til offentlig høring når den er ferdig.

Mye av det Stedsutviklikngsprosjektet har lagt opp til er allerede utført, f.eks ved Museumsvollen. Også Elveparken går som planlagt. På sistnevnte er målet å gjøre elva mer tilgjengelig og synliggjøre den kvenske befolkningens elvekultur.  

Har du spørsmål om stedsutviklingsprosjektet, ta kontakt med ordfører John Karlsen på tlf 77770720 eller leder utviklingsavdelingen Dag Funderud på tlf 77770763.