Studenter får brannpensum på mobil

Mange studenter har et lite bevisst forhold til brannsikkerhet. Nå skal et nytt VR-mobilspill (virtual reality) lære studentene grunnleggende brannforebygging.

Nord-Troms brannvesen

Pressemelding 19.08.2016

Studenter får brannpensum på mobil

Mange studenter har et lite bevisst forhold til brannsikkerhet. Nå skal et nytt VR-mobilspill (virtual reality) lære studentene grunnleggende brannforebygging.

-Undersøkelser viser at brannsikkerhet ikke står høyt på dagsorden for studenter. Det viser seg også at mange som leier ut hybler til studenter slurver med å informere om brannsikkerhet, nødutganger og andre tiltak som gjør hybler brannsikre. Både utleiere og studenter må ta mer ansvar for egen sikkerhet, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring.
I disse dager gjennomføres en landsdekkende brannforebyggende kampanje. Her kan studentene få oppleve en brann på nært hold ved hjelp av VR-briller og en applikasjon som Tryg har utviklet. Bak kampanjen står Norsk brannvernforening, Tryg samt nærmere 30 brannvesen i typiske studieområder.

Verdifull informasjon
- Mange studenter er i en situasjon hvor de for første gang skal klare seg selv i hverdagen. Gjennom denne kampanjen vil vi derfor bidra til at studenter får øynene opp for hvor viktig det er å ivareta sin egen sikkerhet, sier Tor Erik Skaar i Norsk brannvernforening.

-Studentene får mulighet til å slå av en brannforebyggende prat med brannvesenet. Her vil de også kunne oppleve en brann på nært hold gjennom VR-spillet, og de vil få med seg et nytt røykvarslerbatteri om de mangler det, sier Tor Erik Skaar.

– Vi er alle redd for å rammes av brann. Personlige eiendeler kan bli brent opp, og liv kan gå tapt. Tryg Forsikring ønsker med en app å bidra til at nordmenn blir litt mer bevisst på hvordan de kan unngå brann, og hvordan de skal opptre om de opplever en brann på nært hold. I gjennomsnitt dør fem personer hver måned som følge av brann i Norge. Spillet har som mål å bidra til at dette tallet reduseres, sier Arvid Steen i Tryg forsikring.

Trygs app «VR House Fire» som nå finnes på Apple Store og Google Play er den første i sitt slag i Norge. Appen er utviklet av Tryg Forsikring, og har norgespremiere denne uken.

Fakta fra en landsomfattende undersøkelse 2014:

·         En av tre røykvarslere på studenthybler blir aldri sjekket.

·         5.000 til 10.000 studenter har ikke røykvarsler i boligen sin.

·         To av ti studenter har ikke tilgang til slokkeutstyr der de bor.

·         Kun 30 prosent av studenter som bor i organiserte studentboliger f.eks. gjennom   studentsamskipnaden, har fått informasjon om slokkeutstyr.

·         51 prosent av de som leier bolig privat sammen med andre har ikke fått instruksjoner om brannsikkerheten av utleier.

 

Nils-Arnold Nilsen

Brannsjef IKS

Tlf.: +47 960 97 750 / 77 71 94 95

Epost: nils.nilsen@kvanangen.kommune.no

Web: www.nordtromsbrannvesen.no

Nord-Troms Brannvesen

  

 

Tenk miljø - ikke skriv ut denne e-posten med mindre det er nødvendig

 

Web levert av CustomPublish AS