Tilskuddsordningen til nasjonale minoriteter

Det kongelige fornyings-, administrasjons- og kirkedepartement inviterer frivillige organisasjoner med basis i en nasjonal minoritet, kommuner, fylkeskommuner og andre som har virksomhet i tilknytning til nasjonale minoriteter, til å søke om støtte ut fra det vedlagte rundskrivet – P-0962.

Regjeringen går i statsbudsjettet 2011 inn for å videreføre tilskuddsordningen for nasjonale minoriteter med en samlet bevilgning på 5,841 mill. kroner.  Med forbehold om at Stortinget godkjenner forslaget i statsbudsjettet.

Målet for tilskuddsordningen er å støtte virksomhet som bidrar til aktiv samfunnsdeltakelse, som sikrer like muligheter og som motvirker diskriminering av nasjonale minoriteter. Tilskuddsordningen skal bidra til å følge opp prinsippene i Europarådets rammekonvensjon om beskyttelse av nasjonale minoriteter.
 

Tilskudd over denne ordningen kan gis som grunnstøtte til nasjonale minoriteters organisasjoner eller som prosjektstøtte til enkelttiltak.


Søknadsfrist for grunnstøtte er 1.desember 2010, og søknadsfrist for prosjektstøtte er 1. desember 2010 og 1. mai 2011.

Andre støtteordninger kan være aktuelle også for nasjonale minoriteter, les informasjon om noen av disse på internettadressene nedenfor: