Det var også i år mange gode kandidater, men det var spesielt en kandidat som vi ønsket å hedre med Ugleprisen for 2010.

Vinneren i år har vært med på å utvikle og utvidet tjenestetilbudet til befolkningen i Nordreisa og til de som besøker oss. Vinneren har i tillegg økt servicenivået innenfor hovedtjenesteområdet.

Vinneren sørget for at færre mistet vannet og flere slapp å få kloakken inn i sine hus. Dette var som oftest arbeidsoppgaver som kom i tillegg til de normale arbeidsoppgavene som likevel måtte gjøres. Den innstillingen og holdningen til arbeidsoppgaver som bare må gjøres, uavhengig av når det må gjøres, er til etterfølgelse for mange andre.

Sist vinter ble det påstått at når vannet gikk, var det raskere responstid på uttrykningen her enn på de kommende mødrene i kommunen.

Vinneren har i tillegg sørget for at vi har fått gjennomført svært mange tilretteleggingstiltak i Nasjonalparklandsbyen og Nasjonalparkkommunen. Vi får faktisk positive tilbakemeldinger fra utenbygdsfolk på hvor pent, brukervennlig og informative våre uteområder er.

Tilretteleggingen har vært så god at flere reisende har anbefalt sin hjemkommune å dra på studietur til Nordreisa for å lære hvordan tilretteleggingstiltak kan gjennomføres. Det er også flere som spør oss hvordan vi klarer å holde det så pent og velstelt på sommertid, samt hvordan vi klarer å ha så lange og gode skiløyper vinterstid.

Ugleprisen for 2010 går derfor til Anleggsseksjonen!

Vinneren får et diplom som synlig bevis for sin viktige rolle i kommunen - og diplomet bør plasseres godt synlig. I tillegg får alle ansatte i seksjonen ett jakkemerke som kan bæres med stolthet som et bevis for at kommunen har blitt enda bedre på utvikling og service.

Kjetil Hallen, rådmann