Personer med funksjonsnedsettelser har av mange årsaker vansker med å finne en naturlig plass i idrettslag og andre organiserte idretter. Et av målene i arbeidsmandatet til STØFRI gruppen er å øke muligheten til fysisk aktivitet for denne gruppen.

Vi har tidligere vært i kontakt med noen idrettslag i forbindelse med at kommunen skal utvikle en egen kartside hvor lett tilgjengelige turstier og lignende er innmerket. Vi fikk tilbakemelding fra to idrettslag, men trenger mere INFORMASJON for at denne tjenesten skal bli tilfredsstillende.

Trenger hjelp til kartlegging av terreng.
Innmerking på kartsiden (Nordreisa kommunes kartside på internett) er i gang og kontaktperson i kommunen er arealplanlegger Rune Benonisen. Denne merkingen vil få en egen farge på kartet slik at den skal være lett å finne for de som ønsker informasjon. Det er mulig å låne handholdt GPS for de som kan være fysisk med på å kartlegge terreng. Den er enkel i buk, så det er bare å ta kontakt for opplæring og utlån.

Vi håper dere har tid til å delta i denne kartleggingen som vil bli et viktig bidrag av aktivitetsmuligheter for de som har særlige behov. Hvis du kjenner noen som har god oversikt over områder i vår kommune oppfordres de til å ta kontakt med Rune Benonisen rune.benonisen@nordreisa.kommune.no.