Vi ønsker å informere alle innbyggere om den kommende varslingsprøven av nødvarsel, som vil finne sted onsdag, 10. januar klokken 12:00. Denne testen er en del av et landsdekkende initiativ fra Sivilforsvaret for å sikre at nødvarselssystemet fungerer som det skal.

Under testen vil innbyggernes mobiltelefoner vibrere og spille av et høyt lydsignal. Samtidig vil Sivilforsvarets tyfoner ute i felten uler. Dette er kun en prøve, og det er ingen grunn til bekymring.

 

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har allerede sendt ut viktig informasjon til samarbeidspartnere og organisasjoner. Målet er å nå ut til spesielt viktige målgrupper, inkludert:

 

  • Barn og unge
  • Personer med lav teknologisk kompetanse
  • Alvorlig psykisk syke og personer med tunge rusproblemer
  • Asylsøkere og personer med lav norsk språkforståelse

Det er viktig at alle er informert om denne prøven for å unngå unødig bekymring. Vi oppfordrer derfor alle til å dele denne informasjonen i sine nettverk og gjennom sosiale medier.

For mer informasjon om nødvarslingen og detaljer rundt testen, besøk www.nødvarsel.no og www.dsb.no/nodvarsel. Her finner du også informasjonsmateriale som kan være nyttig for å forstå hvordan systemet fungerer og hva man kan forvente under en faktisk nødsituasjon.

 

Vi takker for din forståelse og medvirkning i å holde vårt samfunn trygt og informert.