For de som av ulike grunner ikke kan være til stede fysisk, vil møtet også være tilgjengelig via direktesending på kommunens web-tv og radio, og gir dermed enkel tilgang til viktige politiske beslutninger.

 

Det siste møtet i kommunestyret for året 2023 som finner sted den 18. desember på Halti Kulturscene, er klart for en intensiv dag med en omfattende saksliste. Møtet starter kl. 09:00 og omfatter en rekke saker som spenner fra daglig drift til større strategiske initiativer.

Møtet åpner med standard prosedyrer som godkjenning av sakslisten og innkallingen, etterfulgt av valg av medlemmer for signering av protokollen. Sakene dekker en rekke viktige temaer, inkludert en gjennomgang av økonomirapporter, handlings- og økonomiplaner, samt en rekke høringsinnspill.

Et av høydepunktene er diskusjonen om bosetting av 60 flyktninger i 2024, som representerer et viktig sosialt ansvar for kommunen. Kommunestyret vil også diskutere viktige infrastrukturprosjekter som innovasjonslokaler og revidering av kommunedelplanen for idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv.

En annen betydelig sak er kommunens innspill til Konseptvalgutredningen for transportløsninger i Nord-Norge. Dette viser kommunens engasjement i bredere regionale utviklingsplaner.

Saker som omhandler barnevernssamarbeid, endringer i kommunale avgifter, og stabilisering av helsepersonell vil også bli diskutert. Dette illustrerer kommunens innsats for å forbedre tjenester og velferd for sine innbyggere.

En rekke bevillingssaker, inkludert fornyelse av salgsbevillinger for alkoholholdige drikker, står også på agendaen. Disse sakene reflekterer kommunens rolle i å regulere og opprettholde ansvarlig salg av alkohol i lokalsamfunnet.

Møtet avsluttes med valg av representanter til ulike råd og utvalg, noe som understreker viktigheten av bred representasjon og engasjement i kommunens politiske prosesser.