I et initiativ for å styrke samarbeid og vekst innen lokal næringsutvikling, avholdt Næringsutvalget sitt første temamøte for året, med fokus på bygg-anlegg-entreprenør (BAE) og naturressurser. Dette møtet markerte starten på en serie av fire planlagte utvalgsmøter i 2024, alle møtene er planlagt med tanke på og også fremme dialog og samarbeid i tråd med den strategiske næringsplanen for 2023-2032.

Tilstede var en rekke nøkkelpersoner fra lokalt næringsliv, inkludert 20 engasjerte entreprenører spesielt invitert for anledningen. Møtet bød på en unik mulighet for deltakerne til å bli presentert for kommunens nyeste prosjekter samt nylig implementerte miljøkrav. Prosjektlederne Ole Henriksen og Ron Victor Olsen sto for presentasjonene, som belyste både utfordringer og muligheter som bransjen står overfor i lys av nye reguleringer og forventninger.

Sivilingeniør Pål Pettersen delte verdifull innsikt i regionens aktiviteter innenfor BAE-sektoren og gav en oversikt over trender han observerer i markedet. Hans perspektiver bidro til å kaste lys over dynamikken i et marked i rask endring, og hvilke strategier som kan bidra til fortsatt vekst og utvikling.

Næringsutvikler Martin Aleksander Reiersen orienterte om den nylig vedtatte Strategiske næringsplanen for 2023-2032. Han fremhevet betydningen av kommunalt næringsfond og kommunalt utviklingsfond som sentrale verktøy for å støtte næringslivet i kommunen. Reiersens presentasjon understreket kommunens forpliktelse til å være en aktiv partner i næringsutvikling, med et særlig fokus på bærekraft og innovasjon.

Diskusjonene som fulgte, viste et tydelig engasjement fra de fremmøtte entreprenørene, spesielt med tanke på behovet for flere næringsarealer. Det ble en fruktbar utveksling av ideer og forslag til hvordan man best kan utnytte de tilgjengelige ressursene for å fremme vekst og utvikling i sektoren.

Næringsutvalgets møte i mars har satt en positiv tone for de kommende temamøtene i 2024. Med et sterkt fokus på samarbeid og innovasjon, er det stor optimisme knyttet til fremtiden for næringsutvikling i regionen. Kommunen ser frem til å fortsette dialogen og arbeidet med lokalt næringsliv for å realisere de ambisiøse målene satt i den strategiske næringsplanen.

Det neste utvalgsmøtet i Næringsutvalget vil sette søkelyset på matproduksjon, og er berammet til 5. juni 2024. Vi inviterer alle interesserte til å delta i diskusjoner som vil omfatte lokale utfordringer og muligheter innenfor matproduksjonssektoren.