Det kommende konstituerende kommunestyremøtet, som skal finne sted på Halti kulturscene, er en verdifull mulighet for Nordreisas innbyggere til å engasjere seg i kommunepolitikken. For de som av ulike grunner ikke kan være til stede fysisk, vil møtet også være tilgjengelig via direktesending på kommunens web-tv og radio, og gir dermed enkel tilgang til viktige politiske beslutninger.

Møtet vil samle våre folkevalgte representanter, inkludert både erfarne medlemmer fra forrige periode og nye representanter som er klare til å ta på seg ansvaret for å lede Nordreisa inn i fremtiden. Dette mangfoldet av perspektiver vil uten tvil berike møtene og legge til rette for spennende og produktive diskusjoner.

Konstituerende kommunestyremøtet markerer det første møtet i kommunestyret etter valget. Dette er øyeblikket hvor de nyvalgte medlemmene blir innført i kommunestyret og offisielt anerkjent som representanter for våre innbyggere.

Det skal settes sammen et fungerende kommunestyre som kan lede Nordreisa i de kommende fire årene. Dette inkluderer valg av lederroller og etablering av retningslinjer og prosedyrer som styrer hvordan kommunestyret arbeider. Den konstituerende begivenheten er viktig for vår lokale demokratiske prosess og sikrer at kommunestyret kan starte arbeidet sitt på en effektiv måte

Saksdokumenter

Saksdokumentene med tilhørende saksutredninger for alle 37 saker som skal behandles på møtet er nå tilgjengelige for allmennheten. Dette gir våre innbyggere en unik mulighet til å forstå og engasjere seg i de viktigste spørsmålene som vil påvirke vår kommune i den kommende perioden.

Her finner du sakslisten og saksdokumenente.

Kommunestyrerepresentantene kan gjøre forespørsel (interpellasjon) og spørsmål til ordfører

Jf. §17 Forespørsel (interpellasjoner) fra reglementet for kommunestyret:

Utenom de saker som er ført opp i innkallingen til møtet, kan hver representant av kommunestyret gjøre forespørsel som rettes til ordføreren.

 

a) Om interpellasjoner

Interpellasjoner må innleveres skriftlig senest kl 10.00, sju dager før møtedag.

 

Ordføreren kan avvise interpellasjoner om saker som er til behandling i hovedutvalgene eller

som er til forberedelse i sekretariatene for kommunestyrets politiske utvalg.

Ved behandling av interpellasjoner kan interpellanten selv, ordfører, rådmann, de fagsjefer som saken angår og gruppeførere gis ordet to ganger. For øvrig kan ingen gis ordet mer enn en gang.

 

Taletiden ved behandlingen av interpellasjoner er begrenset til 5 minutter for første innlegg av interpellanten og den som skal besvare forespørselen. For øvrig er taletiden 2 minutter.

Interpellasjonsdebatten må ikke vare mer enn 30 minutter, med mindre kommunestyret vedtar å forlenge den med ytterligere 10 minutter.

Forslag som settes fram i forbindelse med interpellasjonen kan kommunestyret med alminnelig flertall vedta å ta opp til behandling, jfr. § 7, siste ledd.

b) Om spørsmål

Spørsmål må innleveres skriftlig til ordføreren senest kl 10.00 2 dager før møtet.

I tilknytning til spørsmålet er det ikke adgang til ordskifte, men spørsmålsstilleren kan få ordet en gang på to minutter til begrunnelsen til spørsmålet. Spørsmålsstilleren har anledning til å stille et tilleggsspørsmål.

 

Under eventuelt på sakslista til kommunestyret gis representantene anledning til å stille spørsmål også om saker som ikke står på sakslista, jfr. Kl. §32,2.

Direktesending på kommune TV og radio

Her kan du se direktesending av møtet eller opptak fra tidligere møter

Her kan du høre på direktesendt møte

 

. Her vil du også finne arkiv fra tidligere kommunestyremøter. 

Eller lytt på direktesendingene gjennom Nett-Radio. 

Innbyggere i Nordreisa har mulighet å stille spørsmål til ordføreren i kommunestyremøtet - Offentlig spørretid/tematid i kommunestyret

Alle innbyggere i Nordreisa kommune har mulighet for å benytte seg av offentlig spørretid og tematid i kommunestyret.

Dette initiativet har som hensikt å åpne for innbyggernes spørsmål og synspunkter i ulike saker, med det formål å øke engasjementet i lokalsamfunnet. Før hvert kommunestyremøte vil det bli satt av inntil 30 minutter for offentlig spørretid i møtesalen. Denne tiden vil avsluttes når det ordinære kommunestyremøtet starter.

 

Alle som er bosatt i Nordreisa kommune har anledning til å stille spørsmål. Medlemmene av kommunestyret kan imidlertid ikke delta som spørsmålsstillere.

Ordføreren, eventuelt i samråd med gruppelederne, vil avgjøre hvem som skal besvare hvert spørsmål rettet til kommunestyret.

 

For å delta, må spørsmål være skriftlig innsendt til ordføreren senest klokken 12:00 dagen før møtet.

Det er også muligheten for to korte replikker mellom spørsmålstilleren og den som svarer på spørsmålet etter besvarelsen.

 

Dette initiativet ble vedtatt i Kommunestyret den 19. februar 2004, sak 0026/04.

 

Send inn inn spørsmål til postmottak@nordreisa.kommune.no

Faste kommunestyrerepresentanter for perioden 2023-2027

  1. Arbeiderpartiet Hilde Anita Nyvoll
  2. Fremskrittspartiet John Roald Karlsen
  3. Industri- og Næringspartiet Gunbjørg N. Melkiorsen
  4. Høyre Karl-Gunnar Skjønsfjell
  5. SV - Sosialistisk Venstreparti Fred Erlend Nordgård Rundhaug
  6. Arbeiderpartiet  Sigleif Pedersen 
  7. Fremskrittspartiet Arthur Tørfoss
  8. Senterpartiet  Morten Fredriksen 
  9. Industri- og Næringspartiet Per Olav Bless Agledahl
  10. Arbeiderpartiet  Rune Benonisen
  11. Høyre Hermann Olaussen Hermansen
  12. Fremskrittspartiet  Anne Kirstin Korsfur
  13. SV - Sosialistisk Venstreparti Tom Vegar Kiil
  14. Arbeiderpartiet Johanne Elvestad 
  15. Senterpartiet Ragnhild Elvestad 
  16. Industri- og Næringspartiet  Sigbjørn Hansen 
  17. Fremskrittspartiet  Cathrine Jensen 
  18. Høyre  Tore Yttregaard
  19. Arbeiderpartiet Sigrund Hestdal
  20. SV - Sosialistisk Venstreparti  Rakel Lund Heggelund 
  21. Senterpartiet Jan-Harald Tørfoss


Her er mer informasjon om kandidater og varamedlemmer