For de som av ulike grunner ikke kan være til stede fysisk, vil møtet også være tilgjengelig via direktesending på kommunens web-tv og radio, og gir dermed enkel tilgang til viktige politiske beslutninger.

 

Det første ordinære kommunestyremøte for 2024 er planlagt til torsdag 8. februar kl. 09.00 på Halti kulturscene. Dette møtet markerer starten på en serie av seks planlagte møter for året, og det ser ut til å bli et sentralt forum for viktige beslutninger som vil påvirke fremtiden til kommunens innbyggere.

 

Dagsorden omfatter alt fra barnehagestruktur til bosetning av flyktninger og kommunal planstrategi. Kommunestyret står overfor en rekke utfordrende og betydningsfulle saker, og blant de mest fremtredende punktene på agendaen er strategien for nødvendig barnehagestruktur i Nordreisa kommune, et tiltak som understreker kommunens engasjement for å sikre kvalitetsbarnehager for sine yngste innbyggere.

 

Et annet kritisk tema er bosetning av flyktninger i 2024, sammen med retningslinjer for flyktningtjenesten, noe som speiler den økende globale utfordringen med flyktningstrømmer og integrasjon.

 

Kommunestyret vil også diskutere planstrategi og planprogram for kommuneplanens samfunnsdel for perioden 2024-2027, en sak som vil forme kommunens langsiktige utvikling.

 

Samarbeidsavtalen mellom Nordreisa kommune og Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) er også et sentralt punkt på dagsordenen, noe som reflekterer et fortsatt fokus på helse og velferd.

 

I tillegg vil kommunestyret vurdere en rekke andre viktige saker, inkludert kommunedelplan for oppvekst, språkmotivering for kvensk, og diverse reguleringer knyttet til miljø og næringsliv. Dette inkluderer tillatelse for skjenking av alkoholholdig drikk.

Valget av representanter til ulike råd og utvalg vil også bli tatt opp, noe som demonstrerer kommunens engasjement i en transparent og demokratisk prosess.

 

Møtet på Halti kulturscene representerer et vitalt skritt for Nordreisa kommune i å adressere og håndtere spørsmål og utfordringer som er avgjørende for samfunnets vekst og velvære. Med en så omfattende og viktig agenda, står kommunestyret overfor en dag fylt med strategiske diskusjoner og beslutninger som vil ha langvarig innvirkning på lokalsamfunnet.

 


 

Innbyggerspørsmål - offentlig spørretid/tematid i kommunestyret

Du som innbygger kan stille spørsmål eller komme med synspunkter innen klokken 12.00 dagen før møtedagen, altså innen kl. 12.00 onsdag 7. februar. Spørsmålet skal leveres inn skriftlig til ordføreren, du kan også sende dette per e-post til postmottak@nordreisa.kommune.no  eller komme innom servicetorget.