Det kom inn mange gode og velbegrunnede forslag på kandidater til æresprisen 2011. Ærespriskomitéen vil understreke at det er foreslått kandidater som har lagt ned stor og langvarig frivillig innsats innafor mange områder i kommunen.

Komiteens beslutning er:
Æresprisen 2011 tildeles Torbjørn Sørensen
 
som får prisen for sin langvarige og utrettelige innsats for utvikling, tilrettelegging og vedlikehold av stien til Truisku i Sørkjosen. Han har holder på med dette arbeidet både sommer og vinter slik at stien er tilgjengelig hele året. Og dette har han holdt på med i mange år, uten godtgjøring og til dels med bruk av egne midler, til glede for stadig flere brukere av stien. Med sin store frivillige innsats har han bidratt sterkt til bedring av folkehelsa i befolkningen. En av forslagsstillerne sier det slik: ”En masse mennesker har lært seg å trimme og fått bedre helse etter at dette tiltaket kom for flere år siden”, og etter sigende skal kommunelege 1 ha uttalt at Torbjørn Sørensen har gjort mer for folkehelsa i Nordreisa enn han.
Prisvinneren kan stå som en god representant og et forbilde for alle som gjør en innsats for tilrettelegging av tur- og trimløyper i kommunen, en av de mange usynlige sliterne som komiteen med denne prisen ønsker å løfte fram i lyset og offentligheten, og vise heder og ære.
 
 
Æresprisen ble opprettet i 2003 og dette er femte gangen prisen deles ut.
 
Æresprisen tildeles annet hvert år for innsats innenfor kultur, idrett og annen frivillig innsats. Prisen skal foruten å være en inspirasjon til videre innsats, også være kommunens uttrykk for anerkjennelse og honnør for den innsats som er vist.
 
Prisen består av en pengesum på kr 10 000 og et spesiallaget kunstverk av Johanne Marie Hansen-Krone.
 
Komitéen er oppnevnt av kommunestyret og består av
Birger Solbakken
Sigrund Hestdal
Nils-Tore Andreassen
Ragna Hansen – repr for idrettsrådet
Herdis Lindbom – rektor i kulturskolen