Kinosesongen står for døren og her finner du viktig info angående aldersgrenser.

 

Aldersgrenser på kino:

 

Alle: Tillatt for alle
6 år: Tillatt for alle i følge med en foresatt.
9 år: Adgang for personer fra fylte 9 år alene og for personer fra fylte 6 år i følge med en foresatt.
12 år: Adgang for personer fra fylte 12 år alene og for personer fra fylte 9 år i følge med en foresatt.
15 år: Adgang for personer fra fylte 15 år alene og for personer fra fylte 12 år i følge med en foresatt.
18 år: Adgang kun for personer fra fylte 18 år.

 

Det er viktig å merke seg at aldersgrensene som settes ikke innebærer noen anbefaling i forhold til hvem filmen passer for. En film som bare voksne vil ha utbytte av kan godt få aldersgrense 6 år, dersom Medietilsynet finner at barn ikke vil ta skade av å se filmen. Om barn vil ha glede av å se filmen blir en helt annen sak – sjekk derfor om den aktuelle filmen passer før du sender barna på kino. Bruk filminformasjonen du finner på våre nettsider under info-ikonet på hver film. Vi oppfordrer også foreldre som har mindre barn til å være med de små på kino - både for felles glede og for å unngå unødige forstyrrelser under visning.

 

Merk at for aldersgrensene 9, 12 og 15 år kan barn inntil 3 år yngre enn den vedtatte aldersgrensen se filmen sammen med en foresatt over 18 år. For aldersgrensen 6 år kan alle barn være med voksne. Den som følger barna må selv være tilstede sammen med barna under forestillingen. Det er ikke tilstrekkelig å følge barna til kinoen eller gi et muntlig/skriftlig samtykke.

 

NB! Kjøpte billetter refunderes ikke. Kjøp av billetter skjer på eget ansvar. Dersom du ikke er gammel nok og blir stoppet i døra, får du ikke pengene tilbake.