Nordreisa kommune inviterer til feiring av Samefolkets dag onsdag 6. februar 2019

16:00-17:30:

Kafésalg // Nordreisa bibliotek // Nord-Troms Museums utstillinger // Duodjiutstilling v/Moan skole // Halti butikken

 

16:30: Ordføreren ønsker velkommen

16:35: Tale for dagen

16:40: "Sámi soga lávlla - Samefolkets sang" v/Storslett skole

16:45: Ordføreren serverer kake

17:30: Kino: Brennende minner (1 t 20 min / 6 år) 100 kr

 

OMTALE av BRENNENDE MINNER:

Høsten 1944 ble 75 000 nordmenn flyktninger i eget land, etter at tyskerne tvangsevakuerte og satte fyr på hjemmene deres i Finnmark og Nord-Troms. Målet var at ingen skulle bo eller leve i landsdelen.  Søstrene Karen Logje og Berit Anne Siri flyktet fra Kåfjord-fjellet med en stor reinflokk. De ville til Sverige, men dramatiske hendelser inntraff.

 

Gjennom møter med barn som bor i landsdelen i dag, som selv har flyktet fra krig i andre deler av verden, bindes fortid og nåtid sammen i filmen. Krigsopplevelser som har funnet sted med over 70 års mellomrom knytter sammen nordmenns og samers egen historie med dagens flyktningsituasjon.

 

Ved å fortelle krigshistorier fra et barneperspektiv reflekterer BRENNENDE MINNER over krigens effekt på barn, om hvordan minner og traumer svir seg fast i sinnet og aldri blir borte.

 

Brennende minner hadde premiere under Tromsø internasjonale filmfestival i Tromsø 2018, har videre blitt vist på en rekke festivaler i inn og utland og har der mottatt tre hederlige omtaler og en pris for beste foto.

 

Filmen er regissert og produsert av Ellen-Astri Lundby, også kjent for dokumentaren Min mors hemmelighet, der hun finner ut at moren har fortiet sin samiske bakgrunn.