Forlengelsen av planstrekningen er vurdert etter §§ 3 og 4 i Forskrift om konsekvensutredninger og medfører ikke krav om ny konsekvensutredning. Formålet med reguleringsplan er å legge til rette for utbedring av eksisterende veg, bygging av ny veg og tunnel med bedre regularitet og trafikksikkerhet.

Reguleringsplan for massedeponi skal legge til rette for deponering av overskuddsmasser fra tunnel. Deponiområdene; industriområde Blåbærhaugen på Langslett og Sørkjosen havn er vurdert etter forskrift om konsekvensutredning. Med bakgrunn i dialog med berørte myndigheter vurderer Nordreisa kommune tiltaket som utredningspliktig. Forslag til planprogram for deponiområdene er utarbeidet og sendes ut på høring og legges ut til offentlig ettersyn hos Nordreisa kommune, servicetorget og Storslett trafikkstasjon i perioden 30. mai - 15. juli.

Plandokumentene er tilgjengelig på internett i kommunes planarkiv og hos Statens vegvesen.

Det holdes et åpent informasjonsmøte på Reisafjord hotel onsdag 8. juni kl. 18.00 - 20.00.

Frist for innspill til oppstart av reguleringsplanlegging er 27. juni og frist for merknader til forslag til planprogram er 15. juli. Innspill og merknader kan sendes til Statens vegvesen Region nord, Postboks 1403, 8002 Bodø.

tunell sørkjosfjellet