Løype nr Forlenget åpnet fra/til

Åpen
til og med 
dato

1 Gahperus til Geatkkutjávri  11. mai
2 Stikkløype fra løype 1 til Skorajávre 11. mai
4 Fra Vassbotn til Bjørnskarvannet 14. mai
9 Fra Svartfoss bru til Gearpmeskrysset, ikke lenger 14. mai
12 Sappen til løypestart løype 1  11. mai
13 Rotsundelv til Gievdnejávri 10. mai
15 Fallvika til Storvannet 7. mai
16 Røyelen til løype 17 14. mai
17 Stikkløype fra løype 16 Rágasjohka til Rágasjávri 14. mai

 

Nordreisa kommune oppfordrer alle å vise hensyn hvis det er rein i og nært løypene. Stopp og la flokken passere og kjør pent og rolig.

Kommunen plikter å oppfylle følgende vilkår:

  • Kommunen skal så raskt som mulig stenge løyper dersom reindrifta ber om dette.
  • Kommunen plikter å overvåke smeltesituasjonen slik at løyper kun er åpne dersom det er bærende snølag i hele løypestrekningen.
  • Kommunen har til enhver tid ansvar for å påse at hensynet til sikkerhet ivaretas for de om kjører og andre. Skredfare- og isforhold kan endres fra dag til dag. Kommunen plikter derfor å overvåke skredsituasjonen og istykkelse på vann- og vassdrag.
  • Kommunene skal så raskt som mulig stenge løyper dersom forholdene endrer seg slik at traseene ikke lenger er trygge eller farbare.
  • Kommunen skal planlegge for, og påse at løypestikker samles inn umiddelbart ved stenging for å unngå forsøpling. Dette gjelder spesielt løypestikker av plast, som er en kilde til forsøpling i tilknytning til løyper flere steder i fylket. Dersom løyper går, i eller nært inntil, kalvingsområder for rein, skal kommunen ha en dialog med berørte reinbeitedistrikt eller siidaer om inntaking av stikker.

Kommunen plikter å etterse at løypene ikke kommer i konflikt med formålet bak motorferdselforbudet 5. mai – 30. juni jf. nasjonal forskrift § 8. I vurderingen av om så er tilfellet, skal føre-var-prinsippet i naturmangfoldloven § 9 og aktsomhetspliktene i motorferdselloven § 8, naturmangfoldloven § 15 og reindriftsloven 35, legges til grunn. Løyper som antas å komme i konflikt med disse interessene skal uten ugrunnet opphold stenges, løypestikkene skal tas inn, og stengingen skal bekjentgjøres for allmennheten.