JuleSPREK- fine turer i mørketiden

  • I Nordreisa har vi i år prøvd å få flere av nærturene til grendene/distriktene også, slik at de fleste skal kunne ta seg fram til en JuleSPREK-tur selv uten bil. Turene som er valgt ut er relativt korte og passer stort sett for hele familien, og flere av turene i Nordreisa kommune går til steder med bålplass. Du vil kunne bruke nettsiden "Utinord.no" til å registrere dine turer på samme måte som under Ut i NORD-sesongen. Har du ikke brukt nettsiden før er det enkelt å lage ny bruker, så trykk her . For hver tur er det ett startskilt og ett kodeskilt. Startskiltet markerer hvor turstien/turløypa begynner, ikke nødvendigvis der du parkerer. Kodeskiltet er destinasjonen og på dette skiltet står det en kode bestående av to bokstaver og to sifre/tall. Alle JuleSPREK-turene er å finne på Utinord.no under fanen FINN TURMÅLAlle turene er beskrevet og turbeskrivelsen tar utgangspunkt i korteste rute, og det er selvfølgelig mulig å velge andre veier til målet. Vi oppfordrer også alle til å prøve JuleSPREK-turer i de andre medlemskommunene; Skjervøy, Kvænangen og Kåfjord. Det vil bli trekt ut 3 stk premier i hver av de fire kommunene etter at JuleSPREK er over.

Lekende Lett Mørketid

  • Her kan du finne mer informasjon om adventskalenderen med leker og aktiviteter som barn og voksne kan gjøre sammen når det er advent og jul. Overnatting ute i sovepose på verandaen, lage en snømann, gå en skitur, ta med en bamse på tur, ake og og finne et stjernebilde på himmelen er noen av aktivitetene. Kravet for å være med i trekningen av premier er at minst fem av aktivitetene gjennomføres og vinnersjansene øker med antall gjennomførte aktiviteter. Siste frist for innsending av skjema er 3. januar. 

 

Vi håper å se et bredt spekter av kommunens innbyggere bruke dette som en god unnskyldning til å få et flott avbrekk fra juleforberedelsene!