iBedrift Nordreisa åpner 10.desember 2012,
på Fysikalsk avdeling, Sonjatun helsesenter.

iBedrift er et samarbeidsprosjekt mellom UNN HF, NAV og Nordreisa kommune.
Målet med iBedrift er å stimulere til nærversarbeid på arbeidsplassen.
iBedrift skal også bidra til at arbeidstakere og arbeidsgivere får kunnskap om muskel-skjelettplager og lettere psykiske-helseplager,som er de største diagnosegruppene ved sykefravær.

iBedrift tilbyr 2 tiltak til IA-bedrifter:
1-Bedriftstiltak
Bedriftstiltakene består av holdningsskapende tiltak på arbeidsplassen gjennom systematisk formidling av trygghetsskapende helseopplysning og prinsipper i IA avtalen. Bedriftstiltakene leveres i samarbeid mellom helse- og NAV personell.
2-Individtiltak: Poliklinikk på Sonjatun.
Fastleger bruker iBedrift til rask avklaring av problemstillinger rundt muskel-skjelettpager. Ved behov brukes det telemedisinske løsninger. Dersom ansatte i iBedrifter opplever helseproblemer som de mener bør utredes av helsevesenet, kan fastlegen henvise til iBedrifts poliklinikk. Poliklinikken tar imot henvisninger fra fastlege uten ventetid, og har etablert et godt fungerende samarbeid med arbeidsplassene, fastlegene og ulike deler av NAV tjenesten som Arbeidslivssenter, Senter for jobbmestring og NAV lokalt. Hensikten er å gi rett tilbud til rett pasient på rett tidspunkt uavhengig av hvilken etat som leverer tjenesten.

Gjennom tiltakene på bedrifts- og individnivå ønsker iBedrift å gi økt forståelse, trygghet og innsikt i egen situasjon, samt et godt koordinert hjelpetilbud ved behov.
Eks. tilrettelegging på arbeidsplassen, tiltak fra Nav eller avklaring fra Helsetjenesten.
Tilbudet er basert på et forpliktende samarbeid mellom arbeidstakeren, arbeidsgiver, Nav, kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten.

Ønsker du mer informasjon eller har interesse av tilbudet i Nordreisa, kontakt:
iBedrift fysioterapeut: Iris Jakobsen
iris.jakobsen@unn.no
tlf 456 30067

IA-rådgiver Nav: Johnny Knutsen
johnny.knutsen@nav.no
tlf 908 49719