Raset i Øvre Kildal 31. mars og 1. april 2023 har forårsaket at veien opp til kraftstasjonen er stengt på øversiden av bebyggelsen i Øvre Kildal. Kommunen har vært i kontakt med NGI for å vurdere i forhold til å kjøre opp skiløype fra Øvre Kildal til kraftstasjonen. Tilbakemeldingen at de anser det som trygt å anlegge skiløype over skredet, med bakgrunn i at været har roet seg og at varsom.no i dag melder faregrad 2. Hvis værsituasjonen forandrer seg vesentlig, vil kommunen gjøre ny vurdering. Kildal og Krakenes grende- og turlag vil kjøre opp løypa.

 

 

Parkering

Det er lite parkeringsplasser i Øvre Kildal. Det er brøytet opp en midlertidig snuplass for brøytebil. Så lenge plassen ikke stenges for brøytebilen, kan noen biler parkere her. Langs den kommunale veien kan det enkelte steder parkeres personbiler.  

Nordreisa kommune ber alle turfolk ta hensyn til beboerne i Øvre Kildal. Kommunal vei må være framkommelig til alle avkjøringer i Øvre Kildal. Det gjelder også for utrykningskjøretøy om behovet oppstår.