Da er det endelig kinosesong igjen. Kinoen åpner med animasjonsfilmen Istid 4 og den norske dramafilmen Kon-Tiki, filmen som hele Norge elsker og som slår den ene publikumsrekorden etter den andre og som er stemt fram som Norges kandidat til Oscar-statuett i USA.

Kon-Tiki er en eventyrlig historie om enkeltindividets ambisjon om å sette spor etter seg i verdenshistorien ved å tegne et kart større enn seg selv. Spillefilmen er en ambisiøs og visuelt storslått dramatisering av den internasjonalt kjente historien om Thor Heyerdahls 101 dager lange Kon-Tiki-ekspedisjon fra Peru til Polynesia, og bygger i så måte på hendelser og skikkelser fra vår nære fortid.

Den handler om vågemot til å utfordre det ukjente i en tid da verden fortsatt var uutgrunnelig, og filmskaperne utviser sterk fortellervilje når de inviterer publikum med på denne reisen. Regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning løfter fram fortellingens episke format. Samtidig gir de rom for detaljene, enkeltmennesket og den lille historien satt inn i en universell sammenheng.

Solide skuespillerprestasjoner, med et særlig utgangspunkt i hovedrolleinnehaver i Pål Sverre Hagen, bidrar til å skape nærhet i en bredt anlagt historie.


Som aller første film denne helgen viser vi Istid 4 - en etterspurt og etterlengtet film. Merk at denne filmen får far/mor/bestemor/bestefar/tanter/onkler til å le like mye som barna. Unn dere en råmorsom familiefilm og del opplevelsen med små og store.

Istid 4 vises søndag 16. og onsdag 19. sept kl. 18.00
Kon-Tiki vises samme dager kl. 20.00. I tillegg lager vi "pensjonist-kino" torsdag 20. sept kl. 12 - for alle som har anledning til å se film på dagtid.

Velkommen til Nordreisa Kino!