"Ta et tak 2012" retter seg mot våningshus og driftbygninger over hele landet. Dette kan være verneverdig bebyggelse i byer og tettsteder eller bolighus i tilknytning til landbruk, fiske, reindrift eller jakt. Norsk Kulturarv vil også ta i betraktning andre gode søknader, selv om disse ikke faller inn under årets kategori. Bygningen må anses å ha kulturhistorisk verdi, og det er en fordel med uttalelse fra antikvarisk myndighet eller registrering i SEFRAK. Norsk Kulturarv ønsker best mulig geografisk spredning på tiltakene som får støtte.


 
Hvem kan søke?
Både privatpersoner, lag, foreninger, byggfagklasser og organisasjoner kan søke på tilskudd fra aksjonen.
Dersom søker ikke er eier av objektet, plikter søker å få eiers og eventuelt offentlige myndigheters tillatelse til det arbeidet som planlegges gjennomført før arbeidet settes i ga

 
Hva kan tilskuddet brukes til?
Også i denne omgangen er det lagt opp til to typer tilskudd, en kategori for bygningsvern gjennom vedlikehold?reparasjoner på strukturer i bygningen, det være seg tak, grunnmur, eller vegg. Den andre kategorien går på maling av bygninger.
Bidraget fra Norsk Kulturarvs aksjon "Ta et tak" ekskluderer ikke tilskudd fra andre instanser, for eksempel SMIL–midler eller tilskudd fra Kulturminnefondet.

 

 
Søknadsfrist er 1. august 2012. Søknadene vil bli behandlet i løpet av september 2012. Alle som søker vil få svar.

se mer på nettsiden: http://www.kulturarv.no/index.aspx?cat=3006009&article=5691080