Løypemaskinen har kjørt løyper fra Kildalen over dammen og opp til Sillagammen i dag 07.04. I perioden fremover vil Krakenes bli kjørt 08.04. Videre i påskeuken vil det bli kjørt i Saga mandag og tirsdag, samt Krakenes onsdag 13.04. 

Vedrørende topptur anbefaler vi å følge oppdatert informasjon vedrørende snøskredfare på https://varsom.no/snoskredvarsling/varsel/Nord-Troms/. Under følger seks punkter som man bør ihensynta får å vurdere skredfaren;

På vei til fjellet:

1. Har det vært rask temperaturstigning? Ved rask temperaturstigning vil bindingene i snøen svekkes, altså at limet blir på en måte varmet opp, og det kollapser

2. Har det vært mye vind? Vinden vil mest sannsynlig ha transportert snøen til et annet sted. Man må være ekstra varsom dersom det har vært mye vind, og holde avstand til leområder der snøen har samlet seg. 

3. Har det vært mye nedbør? Et snøkrystall veier nesten ingenting, men en kubikk snø veier flere hundre kilo. Dersom det snør for eksempel én meter i løpet av to dager vil det være 300 kilo per kubikk i stabler i snødekket som til slutt blir mange tonn ekstra belastning. 

Mens du er på fjellet:

1. Ferske skred, klar indikasjon på at det er skredfarlig i dag, observerer man dette kan det være lurt å endre rutevalg, avbryte turen eller dra en annen plass. I tilfeller som dette er det viktig å velge tur etter føre, ikke fordi man absolutt skal opp på en bestemt topp. 

2. Drønnlyder i snødekket signaliserer på en måte at lufta går ut i snøen og at et lag kollapser. Drønn i snøen skal man ta på alvor, da det kan påvirke snødekket fra flaten opp til heng.

3. Sprekker i snødekket som utløses av skia mot snøen er et alarmtegn som tyder på store spenninger i snøen. Opplever man dette gjelder det å være på vakt.

Ha en riktig god tur!