ORDFØRERBLOGG 07.05

Formannskapet har i dag opphevet forbudet mot sammenkomster og følger nå de nasjonale retningslinjene der man åpner opp for inntil 50 personer med ansvarlig arrangør som plikter å følge til en hver tid gjeldende nasjonale smitteverntiltak. Fremdeles gjelder private sammenkomster for kun inntil 5 personer. Regjeringen presenterer i tillegg akkurat nå endrede tiltak i denne skrivende stund.

Kommunestyret har behandlet koronapandemi, kommunal vedlikeholdsprioritering hvis ekstra bevilgning, kvartalsrapport 1. kvartal, reguleringsplan Sørkjosen, avvikling leieavtale Solbakken botiltak, egenandel fiberutbygging og flagging med prideflagg - i løpet av 7,5 timer. Resten er utsatt til kommunestyret i juni. Vi fikk også gladnyheten i dag om at ambulanseberedskapen økes f.o.m. 18. mai til 2 døgnbiler på Storslett i 6 måneder som følge av Covid-19.

8. mai 1945. Det 75 år siden frigjøringsdagen i morgen. Nord-Troms-kommunene har digital markering av frigjøringsdagen i samarbeid med Nord-Troms museum som vil belyse historien om de fra Nord-Troms som mistet livet under 2. verdenskrig. Framtid i Nord vil publisere en serie artikler både i papirutgaven og digitalt.

I morgen fra kl. 10.00 blir det direktesending med Margit Hansen-Krone på kommunens Facebookside. Gleder meg til en prat med en ildsjel som jeg alltid har sett opp til.