Kvikkleirskredet i Gjerdrum er en ufattelig tragedie. Våre tanker går til de pårørende som har mistet sine kjære og til de som har mistet sine hjem. Nordreisa kommune har stor medfølelse med Gjerdrum kommune i denne krevende situasjonen.

 

Kvikkleireproblematikken lokalt har naturlig nok fått nytt fokus. Dette var også tema da kriseledelsen møttes mandag morgen. Flere innbyggere har denne uka tatt kontakt med bekymringsmeldinger som følges opp fortløpende. I neste direktesending på Facebook 14.01 vil rapporten Regional kvikkleirekartlegging av 2018 bli tema. Dette vil også bli orientert om i neste kommunestyremøte 04.02.

 

Angrepet på den amerikanske Kongressen i Washington er sjokkerende. Totalt 5 personer mistet livet. Ekstremisme, polarisering og vold er aldri en løsning. Demokrati kommer ikke av seg selv. Demokrati krever ærlighet, åpenhet og tillit - og må respekteres. Håper virkelig påtroppende president Joe Biden lykkes i å forene det amerikanske folket igjen med demokratene på den ene siden og republikanerne på den andre. Vi har alle et ansvar for demokratiet.

 

Ordfører og næringskonsulent har i dag besøkt Reisaskifer AS som holder til ytterst i Straumfjorden. Her har det vært skiferproduksjon i over 100 år og de har både lokale og internasjonale kunder. Produksjonshallen ligger ved siden av berget hvor skiferen hentes ut av berget. De har samlebåndslinje for produksjon av skiferflis og produserer i tillegg bl.a. ovnsplater, bruddheller, taksteiner og andre spesialdimensjonerte steiner. De har også sandblåseutstyr for skriftsetting ved behov. Det er fint å se at Ole i 4. generasjon driver familiebedriften videre og at Nordreisa bedriften leverer kvalitet. Skifergulv fra Reisaskifer kan man bl.a. se på Tromsø Lufthavn, Langnes og Halti.

 

Regjeringen kom med nye og forsterkede smittevernstiltak søndag kveld som følge av at Norge igjen har en ny smittetopp. Nordreisa har ingen nye smittetilfeller utover de 2 i mars 2020. I tillegg til de nasjonale reglene og anbefalingene er følgende kommunale bygg i Nordreisa stengt frem til 18.01: svømmehallen, samfunnshuset, idrettshallen og gymsalen på Sørkjosen skole (disse er likevel tilgjengelig for skolebruk).

 

Nasjonal vaksinering er i gang. Nordreisa får 20 doser i første omgang, deretter 10 doser i påfølgende uker. Våre 60 beboere på sykehjemsavdelingene prioriteres i første omgang. De det gjelder vil bli kontaktet fortløpende. Når tilstrekkelig (ca 90%) av befolkningen er blitt vaksinert, vil det bli vanskeligere for coronaviruset å finne sårbare mennesker å smitte, og samfunnet kan etter hvert gjenåpnes og normaliseres.

 

Skriv gjerne i kommentarfeltet tips på hva man kan gjøre i perioden frem til 18.01- istedenfor å ha gjester i hjemmet, arrangere noe, delta på organiserte fritidsaktiviteter idrettsaktiviteter innendørs eller reise i inn- og utland.

 

God helg til alle!