Det er 1 år siden Norge stengte ned på grunn av koronapandemien. Få kunne forestille seg hva som ventet. Kohort, metern og teamsmøter er blitt vanlige ord. All ære til de som har stått på dag og natt og sørget for stabile tjenester til folket. Vi får håpe at vi er kommet til siste innspurt før alle er blitt vaksinert – og alt blir bra igjen!

 

Den internasjonale kvinnedagen feires hvert år 8. mars for å markere kvinners kampsaker og rettigheter, men også en årlig påminnelse om hva andre kvinner har gjort for at dagens kvinner skal unngå like mange kjønnsbarrierer som før. Det er fint at dagen igjen markeres i Nordreisa. Stor takk til komiteen for kvinnedagen og Framtid i Nord.

 

Kommunedirektøren og ordfører har denne besøkt Leirbukt barnehage og

Rotsundelv skole. Alltid hyggelig å møte glade barn og fornøyde ansatte. Vi fikk omvisning og god informasjon om drift. Strategisk barnehageplan kommer snart til politisk behandling og kommunestyret har bevilget 6 millioner til utbedring av Rotsundelv skole.

 

Nordreisa næringsforening har hatt årsmøte og Din Varme ble kåret til årets bedrift 2020. Gratulerer! Vil også takke avtroppende styreleder Mona Salamonsen for godt samarbeid og ser frem til å fortsette god dialog med det nye styret.

 

I går var det barnas og unges kommunestyremøte med engasjerte representanter. De kom med innspill til ny sentrumsplan, fikk informasjon fra fotballgruppa om skisseprosjekt ny fotballhall og behandlet saker som bl.a. etterlysning turnleder, reparasjon tak idrettshall, trampolinepark, klatrepark, fellesgarasje ungdom, flere dusjer jentegarderobe svømmehall, tilskudd til skiutstyr Rotsundelv skole, gatelys til Rundhaug, ny svømmehall m.fl.

 

Ungdomsrådsleder Ramona Thomassen var ukas gjest i kommunens direktesending og fortalte om ungdomsmedvirkninga i kommunen og regionen. Kommuneoverlegen Øyvind Roarsen orienterte om koronastatus, ingen nye smittede i kommunen, vaksineringa går som planlagt, alle blir oppringt. Kommunen har også investert i en selvbetjeningsløsning for besøksregistrering med en qr-kode som besøkende selv skanner slik at navn og telefonnummer blir registrert. Denne tjenesten tilbys også til næringslivet i kommunen. Ta kontakt med servicetorget for egen qr-kode. Ved eventuelle smitte på en lokasjon vil alle besøkende bli direkte kontaktet via en sms dersom du har registrert deg. Det er siste døgn registrert 352 smittetilfeller i Oslo. Dette er det høyeste smittetallet noensinne i hovedstaden. Regjeringen la i dag fram sine tiltak og anbefalinger for påsken, se regjeringen.no.

 

Dagens bedriftsbesøk var hos Bios Café som har vært et samlingssted for lokalbefolkning og reisende i over 50 år. Med et stort innslag av lokale råvarer, moderne lokaler og fagfolk på kjøkkenet leverer de kvalitet i alle ledd og også fått pris som landets beste spisested langs landeveien.

 

Ikke la i går bruke opp for mye av i dag. God helg!