Starta denne uka med kommunalpolitisk toppmøte i Oslo med ordførere og kommunedirektører fra hele landet. Statsministeren var også der. Hovedtemaet var bærekraft i tre dimensjoner: sosiale, økonomiske og klima. Det var klar tale fra flere om at klimakrisa er global, men må løses lokalt. Og det blir flere eldre samtidig som det fødes færre barn.

Statsminister Erna Solberg

I forrige inviterte Sparebanken Nord-Norge til frokostmøte med fremlegging av konjunkturbarometeret for Nord-Norge og tendensene for Nord-Troms. Vi blir eldre og får færre barn... Om bare 10 år vil 20,5 % av oss være over 67 år. Det er viktigere enn noensinne å få alle som kan i jobb - i tillegg til tilflytting.

 

Kommunen har hatt oppfølgingsmøte med fotballgruppa (les fotballkonferansen). De er noen ildsjeler som ser viktigheten av etablering av fotballhall og jobber iherdig på dugnad for å få realisert dette. Her trengs flere frivillige i dette arbeidet. Også arrangementskomiteen for StHansturneringa mangler folk. Vi må selv stille opp dersom vi ønsker fritidstilbud for våre barn.

 

Samefolkets dag ble arrangert i forrige uke med over 200 besøkende på Halti. Det var et flott program i kultursalen med så mange flinke barn og artister på scenen. Også veldig hyggelig å få besøk av sametingsråd Hans Ole Eira.

Samefolkets dag ordfører Hilde Nyvoll foto: Jørn Holm

Foto: Jørn Holm

Har også besøkt vår Kafe Nordlys. Nydelige vafler og utrolig trivelig gjeng som er så ærlig og seg selv tvers igjennom - med all hjertevarme som finnes. Tiltaket Kafe Nordlys betyr virkelig en forskjell for mange.

 

Forrige uke ble avsluttet på spark -helt på sparken - på livesending med TV2 ned Sørkjosfjellet. Initiativtakerne Bjarne og Jørn har fått roser fra ordfører for engasjement, innsats og for at de får kommunen på direktesendt nasjonal TV. Gull verdt!

Arctic Open Spark downhill - bildet v/Jørn Holm

Foto: Jørn Holm

I morgen skal jeg delta på åpningen av Lyngen Norths nye restaurant på Spåkenes. Vi har mange fine perler i Nord-Troms.

God helg, folkens!