Årets 17. mai-feiring ble en historisk dag med alternative markeringer i hele Norge. I Nordreisa kjørte ordfører og filmcrewet (Ellinor) rundt i hele kommunen, 435 km fra kl. 08.00-23.30. Politiet, veteranbilklubben og Nordreisa rideklubb deltok på deler av runden. Regionlensmannen la ned krans ved minnebautaen, Mollis sang ved kirka og Sonjatun. Tusen takk til alle som sto langs veien og vinket, sang, serverte kaffe og kaker, og til og med bidro med veiarbeid. Og takk for båttransport t/r Havnnes. Dagen glir lett inn i minneboka mi.

 

I uka som gikk gjennomførte kommunedirektøren temadag økonomi for lederne i helsesektoren og virksomhetene i sektor for oppvekst og kultur hadde en dag der de presenterte seg for det politiske utvalget. Dette er også tiden for generalforsamlinger. Fremdeles gjennomføres de aller fleste møter digitalt, men noen fysiske innimellom. Ellers forbereder vi oss på vårflom. Det er tre ganger så mye snø i fjellene som normalt i tillegg til sen tining. Alle prognoser tilsier at det vil bli storflom. Været fremover vil avgjør hvor stor.

 

I dag har ordfører besøkt Reisastua og fått presentert konseptets historie og de nye planene Roar har. Som for alle andre reiselivsaktører er det norske markedet målgruppe i år. Nordreisa kommune og Halti næringshage inviterer til møte med reiselivsbedriftene onsdag 27. mai kl. 16.30 på Halti. Foredrag ved Visit Lyngenfjord, Nordnorsk Reisliv, orientering om turistinformasjonen og så kan alle deltakerne presentere sin virksomhet, sommertilbud og hvordan de kan tenke seg å samarbeide med andre. Møtet gjennomføres i henhold til gjeldende smittevernregler i forhold til antall deltakere og avstand mellom deltakerne i salen, derfor må vi få påmelding til jan.fjaere@nordreisa.kommune.no dagen før.