Mandag begynte vår nye kommunedirektør, Jan-Hugo Sørensen. Vi ønsker han hjertelig velkommen. Gleder oss veldig til å bli bedre kjent og etablere et godt samarbeid som skal gi våre innbyggere de beste tjenester samt utvikle kommunen i riktig retning. Har fått et inntrykk av at Jan-Hugo er «hel ved».

 

Senter for psykisk helse og rusbehandling Nord-Troms og barne-og ungdomspsykiatrisk poliklinikk inviterte ordfører til å åpne seminaret de arrangerte om identitet og kulturforståelse mandag og tirsdag. Det var deltakere fra hele Nord-Troms. Ordfører og kommunedirektør deltok som tilhørere på deler av seminaret som hadde et veldig interessant program.

 

Ordfører, kommunedirektør og utvalgsleder drift har besøkt anleggsdrift på Meieriet. Fikk en god orientering om avdelingen som bokstavelig talt holder hjulene i gang i samfunnet. Vi besøkte også bo- og kultur. Der fikk vi også en god orientering av avdelingsleder, omvisning og hilste på alle beboerne og de ansatte som var på jobb. Det er fint å være ute i avdelingene å få høre om både det som går bra og dårlig, og også snakke direkte med våre ansatte som alltid gjør så godt de kan.

 

Fylkesrådsleder Bjørn-Inge Mo tilbragte hele onsdagen i Nordreisa. Han startet med frokostmøte på Halti, møte med ungdomsrådet i den nye ungdomsklubben, møte med Nordreisa kommune og til slutt partipolitisk medlemsmøte. Kommunen tok opp blant annet akuttberedskapen, tannhelsevakt i helger, fiberutbygging, ressurskrevende tjenester, tunell Kvænangsfjellet, vedlikehold fylkesveier, videregående skole, DMS, flyruter Sørkjosen.

Ungdom kommunedirektør ordfører og fylkesordfører.jpg

Nordreisa sokn arrangerer salmekvelder og denne uka var ordfører invitert som månedens gjest og fikk velge ut salmene. Fikk mange gode tips på forhånd og oppdaget salmer jeg ikke hadde hørt før. Det var en trivelig kveld i kirka. Neste salmekveld er i mars i Rotsund med Eline Petrine som gjest.

 

Forrige helg var det offisiell åpning av restauranten til Lyngen North på Spåkenes. Ordfører holdt hilsningstale fra kommunen. Utrolig flott vertskap, fantastisk servering, signalbygg for regionen og helt majestetisk utsikt. All hell og lykke ønskes videre. Restauranten er åpen for alle. Anbefales virkelig.

Klippe over snora Berg ny restaurant.jpg

Det er et ønske fra ordfører å involvere alle politiske partier i Nordreisa også i mellom de ordinære møtene. Det er mange forskjellige saker som dukker opp som er fint å få drøfte bredt på et tidlig stadium. Denne uka hadde vi et gruppeledermøte hvor blant annet dette var tema. Vi prøver å finne en høvelig form som passer.

 

Har fått noen tilbakemeldinger om at det er vanskelig å treffe ordfører på kontoret og kontortelefonen. Og det stemmer, for jeg har en intensjon om å sitte minst mulig på kontoret. Men jeg treffes lett på både mbl 91807130 og epost ordforer@nordreisa.kommune.no. Og svarer alle så fort jeg kan.

Ordfører Hilde Nyvoll.jpg