Nyttårstale 2021 

På denne tiden i fjor var vi forventningsfulle til det nye året 2020 – og få kunne forestille seg hva som ventet.

Da koronapandemien nådde Norge ble de mest omfattende tiltakene noensinne iverksatt. All ære til de som har stått på dag og natt og sørget for stabile tjenester. Pandemien har gitt oss et nytt perspektiv på de virkelige viktige verdiene i livet.

I Nordreisa lot våren vente på seg. Med store snømengder i fjellene økte risikoen for storflom. Kriseledelsen var i beredskap igjen, men en kald juni modererte tiningen og det gikk bra. Det er betryggende å vite at kommunen er forberedt på det meste og i stand til å ta grep når det trengs.

Jeg ser frem til et nytt år sammen med vår dyktige administrasjon med kommunedirektøren i spissen, og lokalpolitikerne som jobber for at Nordreisa skal være et godt sted å bo. Samarbeid med nabokommunene våre er også viktig, for vi er helt avhengige av hverandre. Vi skal fortsatt ha fokus på gode og forsvarlige tjenester til alle våre innbyggere, og samtidig sikre effektiv og rett ressursbruk. En av de største utfordringene fremover er tilgang på kompetanse og arbeidskraft innenfor flere fagfelt, derfor må vi alle bidra til kommunens omdømme utad og ta godt i mot tilflyttere.

For Nordreisa kommune er en perle! Vidda, dalene, fjellene og fjordene - lyssatt av midnattssola om sommeren og nordlyset om vinteren. Dette mørketidslandet har de vakreste fargene der det hardføre folket lever med naturen gjennom fantastiske årstider. Det er her tre stammer møtes. Kultur berører oss alle og skaper tilhørighet mellom folk. Vi bor i en kommune med variert næringsliv og stor aktivitet. I år ble det ikke helt slik. Men vi har mye å glede oss til når verden blir normal igjen.

Avslutningsvis i dette annerledesåret må alle takkes for dugnadsinnsatsen gjennom pandemien. Det har vært en tung tid for mange og det kan være mange grunner til det - men et smil, vennlige ord eller omtanke gjør alltid en forskjell. Ta vare på hverandre!

Vi går mot lysere tider. Må 2021 bli året vi kan begynne å klemme igjen. Inntil videre: Hold avstand, hold sammen, hold ut! Ønsker alle et velsigna godt nytt år!

Hilsen Hilde Nyvoll, ordfører i Nordreisa kommune