Tidligere har eneste tilbud til konfirmanter i Nord-Troms og mange kommuner i Finnmark vært brevkurs, men nå kan ungdommene velge leirkurs.

 

Leirkurs er et alternativ til vanlig konfirmasjonskurs. Det er rett og slett konfirmasjonskurs på leir. Konfirmantene møtes i Alta på fredag 26. mars og er sammen frem til tirsdag 30. mars. I løpet av den tiden blir det diskusjoner, masse aktiviteter både ute og inne, mye sosialt og rett og slett mye gøy.

 

På kurset tar vi opp en rekke ulike temaer som utfordrer ungdommene til å reflektere sammen. Hva er rett og galt? Hvordan kan man være et godt menneske? Hva betyr det å leve sammen med andre?

 

Vi ønsker å inspirere til å tenke selv. Slik blir kurset en mulighet for de unge til å finne ut av hva de står for, og hva som er viktig for dem.

 

Kurset avsluttes med ordinær seremoni på konfirmantens hjemplass, eventuelt annen seremoni etter avtale.

 

Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Ingen blir medlem i Human-Etisk Forbund uten å aktivt melde seg inn.

 

Les mer om leirkurset her: https://human.no/regionlag/finnmark/konfirmasjon/leirkurs-i-pasken-for-konfirmanter-i-finnmark-og-nord-troms/

 

******

 

Vennlig hilsen


Jonas Nilsen

Organisasjonsrådgiver

Human-Etisk Forbund

http://www.human.no/Global/Bilder/Logo/HEF_logo_hor_PMS.gif